29. 6. 2016

V soboto se začenja že 24. Eurofest s 150 ekipami!

V organizaciji EUROFEST - ŠPORTNA AGENCIJA d.o.o. ter v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije, bo od 2. do 7. julija 2016, potekal že 24. Eurofest, mednarodni rokometni festival, ki se bo ga udeležilo okoli 150 ekip iz 16 držav Evrope in Azije. Skupaj s spremljevalci pričakujemo več kot 3000 ljudi, ki bodo nameščeni na različnih lokacijah v Kopru, večinoma v osnovnih šolah, hostlih in hotelih. Veseli smo, ker lahko z gotovostjo trdimo, da je tradicionalni festival postal najbolj priljubljena in največja športno-turistična prireditev za mlade v Sloveniji, v zadnjih letih pa se uvršča tudi med prvih 5 največjih tovrstnih prireditev v Evropi. 

Eurofest poleg športa udeležencem in krajanom ponuja priložnost za zabavo, druženje, medsebojno spoznavanje in sklepanja novih prijateljstev. V času festivala, bo vsak večer po tekmah, po 21.00, potekal bogat spremljevalni program. Osrednji prireditveni prostor (igrišče z umetno talno podlogo, tribune, oder, reflektorji,..), bo na Ukmarjevem trgu, ob mestni plaži. 

Tekmovalni del festivala bo tudi na površinah športnega parka Bonifika (dvorane, igrišča) in Osnovne šole Koper ter v telovadnih prostorih Osnovne šole Dušana Bordona. Predtekmovanja potekajo do srede, 6. julija, ko se bodo začeli izločilni boji s polfinalnimi in finalnimi tekmami v četrtek, 7. julija. Na letošnjem Eurofestu bo odigranih več kot 500 tekem v različnih starostnih kategorijah. 

Na 24. izvedbi Eurofesta bomo ponovno organizirali turnir v rokometu na mivki, ki iz leta v leto postaja bolj popularen in bo potekal med 4. in 6. julijem 2016, v ŠRC Bonifika. Kot vsako leto, bomo tudi letos med dekleti in fanti, udeleženci Eurofesta, starejšimi od 15 let, izbirali Miss in Mistra Eurofesta, kdo si bo prislužil ta laskavi naziv pa bomo izvedeli v torek, 5. julija, ob 21.00, na Ukmarjevem trgu. 

V sklopu festivala bodo v sredo, 6. julija, od 21. ure dalje, na trgu pred Kapitanijo, v okviru Kulinaričnih večerov, v 4 metrski ponvi velikanki kuhali pedoče. Za vas jih bo pripravljal kuhal Darko Klemen, zmagovalec MasterChef Slovenija s svojimi sotekmovalci, izkupiček pa bo v celoti namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Dobrodelni večer pripravljamo skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper. 

Praktično vsak večer bo poln zabave (karaoke, disco party) in okušanja kulinaričnih dobrot, saj bo zaživela Eurofestova tržnica, prek katere želimo udeležencem približati slovensko tradicijo, kulinariko ter kulturo. Prirejamo prleški (2. 7.), kraški (5.7.) in istrski (6.7.) večer.

Uradno odprtje  festivala, organiziran mimohod vseh skupin udeleženk po mestu Koper bo v nedeljo, 3. julija, ob 21.00, od Titovega trga, po Čevljarski ulici, Staničevem in Gortanovem trgu, po Pristaniški ulici, do prizorišča na parkirišču Ukmarjev trg, kjer se bo odvijal uvodni del ob začetku prireditve »Eurofest 2016«. Slavnostni govornik večera bo Miroslav Cerar, olimpijska legenda, eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov in Dean Bombač.

Festival zaključujemo z razglasitvijo najboljših, podelitvijo pokalov in medalj v četrtek, 7. julija 2016, ob 21.00, na Ukmarjevem trgu. 

Vstopnine ne bo, dogodek pa bo odprt za vse, ki se ga želijo udeležiti. 

Program 24. EUROFESTA in vse potrebne informacije dobite na spletni strani www.eurofest.si in facebook strani – Eurofest.