28. 2. 2017

Celjani se nadejajo novemu presenečenju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v četrtek igrali svojo predzadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov. V dvorani Zlatorog bodo gostili nemški Rhein-Neckar Löwen, obračun pa se bo pričel ob 19. uri.

Celjani so dve tekmi pred koncem še vedno v boju za osmino finala lige prvakov, čeravno jim razpored ni pisan na kožo. Po četrtkovem domačem obračunu z izjemno kakovostnimi nemškimi levi jih 9. marca čaka še gostovanje pri Zagrebčanih, ki si tako kot Celjani želijo preboj v izločilne boje, tega pa se po tihem nadejajo tudi njihovi tekmeci iz švedskega Kristianstada. V primeru četrtkovega poraza bo odločitev o napredovanju padla v hrvaški prestolnici, na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni pa je celjska zasedba premagala zagrebško s 30:28.

Po dvanajstih tekmah v skupini B so si napredovanje že zagotovili Vardar iz Skopja, Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Pick Szeged in Meškov Brest. Celje in Zagreb bosta zadnji tekmi začela s po sedmimi točkami, Kristianstad pa ima eno manj. Hrvaški prvak bo v predzadnjem krogu gostoval v Szegedu in v zadnjem gostil Celje, švedski prvak pa bo najprej gostil Kielce, nato pa gostoval pri Vardarju.

Celjsko zasedbo v četrtek čaka zahtevna naloga, na dosedanjih devetih medsebojnih tekmah je le enkrat ukanila Rhein-Neckar Löwen, na zadnjem obračunu v Frankfurtu pa so bili le korak do presenečenja. Gal Marguč je v izdihljajih tekme izenačil, a sta mu sodnika dosodila domnevni prestop in ostalo je pri zmagi nemške ekipe.

"Kot vedno razmišljamo zgolj o našem naslednjem tekmecu in to je zdaj aktualni nemški prvak. Zavedamo se, da gre za zelo kakovostno zasedbo, ki je sposobna premagati vsakega nasprotnika. Na prvi tekmi smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, tudi na njihovo igro sedem proti šest v napadu. V tem elementu so nekakšni pionirji na evropski sceni in jo zelo dobro prakticirajo. Rhein-Neckar Löwen prihaja v Celje z željo po zmagi, saj se še vedno poteguje za prvo mesto v skupini. Na nas je, da se na to nalogo maksimalno pripravimo in se jim s kakovostno obrambo ter preudarno igro v napadu postavimo po robu ter poskusimo vsiliti naš slog igre. V tem primeru smo lahko konkurenčni nemški zasedbi," je dejal strateg celjske ekipe Branko Tamše.

"Imamo možnosti za zmago, a vsi v ekipi se moramo maksimalno razigrati in se prikazati v najlepši luči. Rhein-Neckar Löwen je odlična zasedba, a mi moramo gledati na svojo igro, na naše naloge, zmanjšati število napak, nato pa korak za korakom stopati proti uspehu. Če bomo pravi, potem se nimamo česa bati," je dejal ideolog celjske ekipe Miha Zarabec, medtem ko je krožni napadalec Kristian Bećiri dodal: "Proti nemški zasedbi, ki ima resnično vrhunske igralce, nas čaka težka naloga. Na bližnji tekmi bo veliko zadev moralo iti v naš prid, najbolj pomembna pa bo naša igra v obrambi."

V celjskem taboru upajo, da se bo v četrtek zbralo čim več njihovih privržencev in jih glasno spodbujalo, tako kot so to počeli pred desetimi dnevi, ko je v Zlatorogu nekoliko presenetljivo klecnil evropski klubski prvak Kielce.