22. 6. 2017

Grkinja okrepila Krim Mercator

Članica Krima Mercatorja bo od prihodnje sezone tudi 24-letna grška reprezentantka Lamprini Tsakalou. Novinka, ki je v Ljubljani že opravila prve treninge, bo okrepila zunanjo linijo. V Ljubljani bo ostala vsaj dve sezoni.

Prve evropske izkušnje je 176 centimetrov visoka Tsakaloujeva nabirala v domačem klubu GAS Anagennisi Artas, še pred polnoletnostjo pa se je zaradi nadaljevanja šolanja preselila v Atene. Tam je okrepila zasedbo O.F.N. Ionias in branila njene barve zadnjih sedem sezon. V minuli sezoni se je ta še četrtič zapored zavihtela na vrh grškega državnega prvenstva, potem ko je v finalnem nizu s 3:0 ugnala PAOK. Ena glavnih krivk za nov naslov je bila ravno Tsakaloueva, ki je k trem uspehom prispevala 22 zadetkov, skupno pa jih je v sezoni na 18 tekmah dosegla 75. Ekipa iz grške prestolnice se je v minulih treh sezonah preizkušala tudi v kvalifikacijah za Pokal EHF, a se ji v skupinski del ni uspelo prebiti.

Na svoji športni poti je novinka v dresu Krima Mercatorja že zaigrala tudi proti nekaterim rokometašicam, s katerimi bo v prihodnji sezoni delila slačilnico. Reprezentanci Grčije in Slovenije sta se namreč pomerili v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2015. Bolje so se odrezala dekleta izpod Alp, ki so bila boljša z 39:23. Tsakaloueva je bila s petimi zadetki najboljša strelka svoje ekipe. Na drugi strani je Lara Hrnčič dosegla sedem golov, po štiri sta dodali Alja Koren in Tjaša Stanko.

Ljubljanske rokometašice sicer že z veliko nestrpnostjo čakajo na dokončen seznam udeleženk elitne Lige prvakinj, ki bo znan 23. junija. Žreb kvalifikacijskih skupin bo na Dunaju potekal v četrtek, 29. junija, dan kasneje pa bo na ljubljanskem gradu na sporedu še žreb skupinskega dela.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: 
"Lamprini sem opazil že pred tremi leti, ko smo z reprezentanco nastopili v predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Prihaja iz grške lige, a kljub temu, da morda ne sodi med najbolj znane igralke, nam bo v prihodnosti prišla še kako prav. Ima znanja in sposobnosti, ki jih bo zagotovo znala izkoristiti."