23. 6. 2017

Šibila bo spet vodil mariborske rokometaše

Rokometaše mariborskega Branika bo spet vodil Marko Šibila. V preteklosti so Mariborčani s Šibilo na klopi dosegli največje uspehe v zgodovini kluba, z njim pa se bodo skušali vrniti pod sam vrh slovenskega rokometa.

Zadnji dve sezoni sta bili za mariborski rokomet slabši od pričakovanj in zastavljenih ambicij vodstva kluba, edina svetla točka je osvojitev drugega mesta v letošnjem pokalu Slovenije. Po Slavku Iveziču je dobršen del minule sezone moštvo vodil Sebastjan Sovič, ki mu je uspela uvrstitev v finale pokala Slovenije, ne pa tudi v končnico za prvaka v državnem prvenstvu, zato so se v vodstvu Maribora Branika odločili, da se po treh letih spet dogovorijo za sodelovanje s Šibilo.

"Najprej bi se Sebastjanu Soviču zahvalili, da je bil pripravljen prevzeti moštvo v kriznih časih ter za ves njegov vloženi trud in energijo ter ne nazadnje za odličen rezultat v pokalnem tekmovanju. Zavedamo se, da je bilo njegovo delo vse prej kot lahko, ampak želimo, da mariborski rokomet rezultatsko napreduje, zato smo se odločili, da ponovno sklenemo sodelovanje z Markom Šibilo, ki je bil v letih od 2010 do 2014 kreator zgodovinskih dosežkov mariborskega rokometa," so povedali v vodstvu Maribora Branika.

"V vodstvu kluba so izrazili željo po vnovičnem sodelovanju in zaradi enakih pogledov, kako naj bi celotna zadeva potekala v prihodnje, smo zelo hitro našli skupni jezik. Veselim se ponovnega dela v tako zdravi sredini, večji del moštva predstavljajo mladi igralci, za katere sem slišal, da so zelo zagnani," je ob vrnitvi dejal 55-letni Šibila, ki je v sezoni 2013/14 z Mariborčani osvojil tretje mesto v državnem prvenstvu, v lanski sezoni pa je bil na začetku sezone tudi trener Gorenja Velenja.