25. 6. 2017

Prihodnjo sezono Slovenija z dvema predstavnikoma v ligi prvakov

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v ligi prvakov. Med moštvi, ki jim je bilo dodeljeno 27 neposrednih mest, sta tudi slovenski prvak Celje Pivovarna Laško in podprvak Gorenje Velenje.

Celjani so stalnica v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in so leta 2004 tudi slavili v tem tekmovanju, potem ko so v velikem finalu premagali tekmece iz nemškega Flensburga. Zasedba iz Šaleške doline bo v ligi prvakov znova sodelovala po sezoni 2013/14, ko se je prebila v osmino finala, kjer je nato morala priznati premoč francoskemu PSG.

V novi sezoni bo Gorenje zaigralo v skupini C ali D, v kateri bo uvrščenih po šest moštev. Medtem ko je deset potencialnih tekmecev že znanih, bo ime zadnjega dal kvalifikacijski turnir. Zadnji udeleženec lige prvakov bo znan 3. septembra, tekmovanje s skupinskim delom pa se bo začelo sredi tistega meseca. Žreb skupin bo potekal v petek zvečer na Ljubljanskem gradu.

Kandidati za skupini A in B so poleg celjske ekipe še Veszprem, Pick Szeged (oba Madžarska), Rhein-Neckar Löwen, Kiel, Flensburg (vsi Nemčija), Vardar (Makedonija), Vive Tauron Kielce, Wisla Plock (oba Poljska), PSG, Nantes (oba Francija), Zagreb (Hrvaška), Barcelona (Španija), Kristianstad (Švedska), Aalborg (Danska) in Meškov Brest (Belorusija), kandidati za skupini C in D pa poleg Gorenja še Ademar Leon (Španija), Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Montpellier (Francija), Kadetten Schaffhausen (Švica), Motor Zaporožje (Ukrajina), Bešiktaš (Turčija), Elverum (Norveška), Čehovski medvedi (Rusija), Dinamo Bukarešta (Romunija) in zmagovalec kvalifikacij, kjer bodo sodelovali Sporting Lizbona (Portugalska), Tatran Prešov (Slovaška), Cocks (Finska) in Alpla Hard (Avstrija).