27. 6. 2017

Slovenke dobile tekmice na SP 2017 v Nemčiji

Slovenska ženska reprezentanca je na žrebu skupin prvega dela svetovnega prvenstva 2017 v Hamburgu dobila prvih pet tekmic, s katerimi se bo pomerila decembra.

Izbranke Uroša Bregarja, ki so se na največje tekmovanje na svetu uvrstile prvič po dvanajstih letih, bodo nastopale v Trierju, mestecu s 115.000 prebivalci ob luksemburški meji, ki bo tekme skupine A gostila v Trier Areni s kapaciteto 5.500 sedežev. V njej se bo naša izbrana vrsta pomerila z olimpijsko podprvakinjo in bronasto z minulega evropskega prvenstva Francijo, tretjo reprezentanco minulega svetovnega prvenstva Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem.

Razpored tekem bo znan v kratkem, je pa že zdaj jasno, da bo tekmovanje v Trierju potekalo 2., 3., 5., 7. in 8. decembra.

SVETOVNO PRVENSTVO 2017, NEMČIJA
1.-18. december

SKUPINA A (TRIER) - Francija, Romunija, Španija, SLOVENIJA, Angola, Paragvaj.
SKUPINA B (BIETIEGHEIM-BISSINGEN) - Norveška, Švedska, Češka, Madžarska, Argentina, Poljska.
SKUPINA C (OLDENBURG) - Danska, Rusija, Brazilija, Črna gora, Japonska, Tunizija.
SKUPINA D (LEIPZIG) - Nizozemska, Nemčija, Srbija, Južna Koreja, Kitajska, Kamerun.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Glede na to, da smo se na svetovno prvenstvo uvrstili prvič po dvanajstih letih, nismo mogli imeti nobene posebne želje pri žrebu. Dobili smo tri izjemno vrhunske ekipe, torej Francijo, Španijo, ki ju dobro poznamo ter Romunijo, dobri pa sta tudi Angola in Paragvaj. Naš prvi cilj je absolutno preboj med najboljših šestnajst ekip sveta. Kljub temu, da že komaj čakamo to prvenstvo, nas še prej čakajo kvalifikacije za EP 2018, tako da prav veliko premora nimamo, imamo pa veliko priložnosti za dodatno delo in stalno izboljševanje."

Miša Marinček:

"Za Slovenijo in našo generacijo je že dejstvo, da nam je po uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2016 uspel tudi preboj na svetovno, izjemen dosežek. V Nemčiji ne želimo le sodelovati, ampak tudi pokazati kaj znamo. V prvem delu se bomo srečali z močnimi reprezentancami, ki tvorijo vrh rokometa, izjemno kakovostna je tudi Angola, medtem ko Paragvaja ne poznamo tako dobro. Vsaka tekma bo razred zase, turnirski sistem bo zagotovo naporen, a poskušali bomo presenetiti in priti do dobrega rezultata."