28. 6. 2017

Veselin Vujović bo odslej vodil rokometaše Kopra

Slovenski selektor Veselin Vujović, ki je januarja na svetovnem prvenstvu našo izbrano vrsto popeljal do bronaste medalje, bo po novem treniral tudi rokometaše Kopra.

56-letni črnogorski strateg se je dogovoril za sodelovanje s klubom, ki je v minuli sezoni osvojil 4. mesto v Ligi NLB, sezono prej pa je posegel po finalu Pokala Slovenije, v katerem je slavila Celje Pivovarna Laško, ki je bila boljša tudi na Superpokalu Slovenije. RD Koper 2013 si tudi v novi sezoni želi dobrih rezultatov v vseh tekmovanjih, prav tako pa bo sledil dolgoletnemu cilju razvoja mladih igralcev.

Pri tem mu bo odslej pomagal nekdaj prvi rokometaš sveta Veselin Vujović, ki je leta 2015 prevzel vodenje slovenske reprezentance, s katero se je uvrstil na olimpijske igre 2016 in tam dosegel najboljšo uvrstitev v zgodovini, pol leta kasneje osvojil bron na svetovnem prvenstvu, pred njim pa je tudi velik boj na evropskem, ki bo januarja potekalo na Hrvaškem in na katerem ima Slovenija velike cilje. Vujović je doslej vodil Metaloplastiko, Jugoslavijo, Ciudad Real, Srbijo in Črno goro, Vardar, Makedonijo, Al Sadd, Al Shabab, Zagreb in Slovenijo.

"Slovenska liga bo blizu, videl bom kandidate za reprezentanco. Pomembno je bilo tudi to, da pred evropskim prvenstvom prihodnje leto ne bom imel preveč trenerskega premora. To me ne sme ovirati. Trener prihaja v formo ob avt črti, ne v kavarnah ali na morju. Koper ima šest mladinskih reprezentantov, mesto nas odlično sprejema, vodstvo kluba in mesta podpira moj prihod. Dogovor pa vsebuje klavzulo, da lahko v primeru resne ponudbe kadarkoli odidem," je za Siol.net povedal slovenski selektor ob podpisu pogodbe.