30. 8. 2017

Celjani ostajajo previsoka ovira za Velenjčane

Prvo kolo Lige SEHA je postreglo s prvim dvobojem med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško, na katerem pa so slavili zmago slednji (25:22). 

Prvi medsebojni obračun tekmovalnega pomena med Velenjčani in Celjani pred 1700 gledalci v Rdeči dvorani se je končal z zmagoslavjem državnih in pokalnih prvakov iz mesta ob Savinji. Velenjčani so navkljub glasnim napovedim po zmagi znova ostali praznih rok, Celjane so denimo zadnjič premagali davnega 4. decembra 2013.

Obračun najmočnejših slovenskih zasedb so bolje pričeli Celjani. Njihov strateg Branko Tamše je v uvodno postavo uvrstil vse igralce iz minule sezone, čeravno so ekipo poleti zapustili številni nosilci igre (Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko, Luka Žvižej, Ivan Gajić, Povilas Babarskas in Arthur Patrianova), medtem ko je Babić v prvo postavo potisnil tri novince (Jana Grebenca, Roberta Markotića in Žarka Pejovića).

V zelo trdi igri na robu izključitve so se sprva bolje znašli Celjani in si v 17. minuti prvič priigrali dva gola prednosti (7:5), gostitelje pa je pred hujšim reševal vratar Klemen Ferlin, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb. Celjani so do konca polčasa imeli "ose" vseskozi pod nadzorom, največjo prednost pa so si priigrali v 24. minuti, ko je nekdanji Velenjčan Luka Mirović povišal na 12:9. Državni prvaki so v končnici malce popustili, gostitelji pa so izkoristili dvominutno izključitev Mitrovića in v 28. minuti poravnali na 12:12.

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega. Celjani so bili bolj ali manj vseskozi v prednosti, v 48. minuti pa so ponovili svojo najvišjo prednost (21:18). Za razliko od prvega polčasa tokrat niso popustili, gostitelji so se jim resda nekajkrat približali na gol zaostanka, v celoti pa njihove zmage niso ogrozili.

V celjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Žiga Mlakar z osmimi, v velenjski pa so Matic Verdinek, Matjaž Brumen in Žarko Pejović dosegli po štiri gole.

Liga SEHA
Sreda, 30. avgusta:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:25 (12:12)
Brumen, Pejivić in Verdinek po 4; Mlakar 8, Marguč 4.