26. 9. 2017

Luka Žvižej iz Maribora v Bundesligo

Rekorder po številu nastopov in golov za slovensko reprezentanco Luka Žvižej se  poslavlja od vijoličastega dresa in odhaja v Nemčijo k prvoligaškemu moštvu GWD Minden.

Celjan, ki bo v začetku decembra napolnil 37-let, je v Mariboru preživel dva meseca, a kljub temu pustil velik pozitiven vtis. Kljub svojim letom se je še enkrat več izkazal za pravega profesionalnega športnika ter tako mladim igralcem pokazal kako se je potrebno truditi in delati, da bi bil uspešen tudi v njegovih letih. Ne nazadnje to potrjuje prestop v nemško Bundesligo k Mindnu, ki bo po španski Barceloni in madžarskemu Szegedu še tretja »tuja« postaja v njegovi bogati karieri. Minden za katerega igra njegov nekdanji soigralec pri Celju in reprezentanci Nenad Bilbija je treuntno po 6-ih krogih nemškega prvenstva na 14. mestu, Luka pa bo jim skušal pomagati pri obstanku med elito. 

"Že ob podpisu smo se zavedali, da obstaja možnost odhoda v primeru plačila dogovorjene višine odškodnine. Tega si po odličnem začetku sezone seveda nismo želeli, a ponudba, ki jo je prejel je bila zanj tako mamljiva, da smo mu lahko samo zaželeli vso srečo. Hkrati pa verjamemo v preostale fante, da bo bodo uspeli nadaljevati v dosedanjem tempu uvodnih krogov sezone," so sporočili iz vodstva RK Maribor Branik.  

Popularna 77-tica je tudi v vijoličasti barvi navduševala, saj je Žvižej že na pripravljalnem srečanju proti evropskemu velikanu PSG-ju dokazal, da še je zmeraj sposoben igrati na zelo visoki ravni. Na slednji je namreč zadel kar 9-krat, na štirih uradnih tekmah v vijoličastem dresu pa je dosegel 16 golov. Tudi to je zagotovo botrovalo k temu, da so si ga zaželeli v Mindnu. 

"Ponudba je prišla čez noč, saj se je poškodoval njihov prvi levokrilni igralec. Z vodstvom RK Maribor Branik smo v pogodbi imeli tudi to opcijo in ponudbe iz Bundeslige se pri mojih letih pač enostavno ne zavrne. Po drugi strani pa mi ni lahko zapuščati Maribor, saj smo se v zelo kratkem času resnično ujeli in tukaj sem se imel zelo lepo. O fantih, strokovnemu štabu, vodstvu, skratka o vseh ljudeh v klubu, moram reči same pozitivne besede. Menim, da smo v teh dveh mesecih naredili nekaj lepih stvari in zelo sem vesel, da sem preživel ta dva meseca v Mariboru." je dodal Žvižej.  

Vodstvo RK Maribor Branik se mu tako zahvaljuje za ves trud in prenesene izkušnje na ostale igralce ter mu želi še veliko uspehov v njegovi nadaljnji športni karieri.