28. 9. 2017

V soboto rokometno obarvan Olimpijski festival v Ljubljani

V petek in soboto bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal Olimpijski festival, na katerem bo sodelovala tudi Rokometna zveza Slovenije. V soboto se bosta ekipi pridružila tudi Jan Grebenc in Sergeja Stefanišin.

Rokometna zveza Slovenije je z rokometnim oddelkom Gimnazije Šiška sodelovala na festivalu Bodi športnik 'Igraj se z mano'. Gre za dogodek, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. Vsak od nas je verjetno že kdaj v življenju izrekel besede "igraj se z mano", kot povabilo k druženju, skupni dejavnosti, povezovanju. 

V igri smo si ljudje pogosto veliko bolj enaki in enakovredni, v interakcije stopamo lažje in bolj sproščeno kot v ostalih življenjskih situacijah. Rokometno igro, streljanje na gol, vodenje žoge in dokazovanje na poligončku je v sredo, 27. septembra, v Vipavi preizkusilo več kot 300 otrok in otrok s posebnimi potrebami. 

Pridružili so se nam tudi rokometaši iz RK Ajdovščina in rokometašice iz ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Dogodek sta popestrili maskoti rokometaš ROKO in rokometašica META, ki se bosta svoje rokometno znanje pokazala tudi v petek, 29., in 30. septembra na Olimpijskem festivalu na Kongresnem trgu v Ljubljani. Na festivalu bodo sodelovala vsa dekleta kadetske in mladinske reprezentance, v soboto pa bosta z nami tudi Jan Grebenc in Sergeja Stefanišin. Predstavitev naše zveze s posebnim izzivom bo ob 15.30. Pridružite se nam!