28. 9. 2017

Pred tekmo Slovenija : Hrvaška tudi pozdrav legendam!

26. oktober bo za slovenski rokomet poseben dan. Poleg ponovitve dvoboja za 3. mesto med Slovenijo in Hrvaško bo namreč Rokometna zveza Slovenije v Stožicah organizirala posebno tekmo in počastitev vseh generacij slovenskih reprezentantov od leta 1992 do danes, celoten dogodek pa bo minil v dobrodelnem vzdušju.


V največji ljubljanski dvorani se tako po dvoboju Slovenije in Nemčije znova obeta velik rokometni spektakel, v katerem bo sodelovalo rekordno število slovenskih reprezentantov. Poleg tistih, ki se bodo ob 18.00 v pripravi na EP 2018 borili za zmago proti Hrvaški, bodo namreč prisotni številni tisti, ki so v dresu Slovenije nastopali vse od njene osamosvojitve. Rokometna zveza Slovenije se jim bo za njihov doprinos promociji in podobi rokometa pri nas posebej zahvalila ter jih počastila, nekateri izmed njih pa se bodo tudi predstavili občinstvu na posebni revialni tekmi. 

Udeležbo so že potrdili Andrej Kastelic, Beno Lapajne, Jure Natek, Aleš Pajovič, Dušan Podpečan, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič in ostali, katerih imena bomo razkrili v kratkem.

Po pozdravu legend, ki so Sloveniji doslej priborili dve medalji z evropskega in svetovnega prvenstva, tri nastope na olimpijskih igrah in najboljšo slovensko kolektivno uvrstitev na njih, bo v Stožicah potekal tudi dvoboj tretje- in četrtouvrščene ekipe minulega SP med Slovenijo in Hrvaško, ki bo služil kot prva priprava na EP 2018 na Hrvaškem. Na spektaklu, za katerega je nekaj manj kot mesec dni prej zasedenih že prek 3.000 sedežev, bo tudi tokrat poskrbljeno za atraktiven in vroč spremljevalni program ter obilico nagradnih iger.

Vstopnice za oba dogodka v Stožicah so na voljo tukaj, vseh prodajnih mestih sistema Mojekarte, med drugim tudi bencinskih servisih Petrol. Cena vstopnice za tribuni A in C na zelenem ringu je v posebni ponudbi le do konca septembra na voljo za 14 EUR (oktobra 16 EUR, na dan tekme 18 EUR). RZS bo izkupiček od prodaje namenil nekdanjemu reprezentantu Nenadu Stojakoviću, ki ima zaradi bolezni velike težave s hrbtenico, ki so ga prikovale na invalidski voziček. Trenutno stanje bi lahko odpravila izjemno zahtevna operacija, ki jo lahko opravijo le specialisti v Švici.

Beno Lapajne, nekdanji reprezentant:

"Vesel sem, da bo Rokometna zveza Slovenije organizirala ta dogodek in vse reprezentante zbrala na enem mestu, kjer se bomo po dolgih letih lahko spet videli v večjem številu in odigrali, upam da, dostojno tekmo. Vse ljubitelje rokometa in športa na splošno tako vabim, da se nam pridružijo v Stožicah in, da skupaj pripravimo dobro atmosfero." 

ČLANI, SPEKTAKEL V STOŽICAH

Četrtek, 26. oktobra, ob 16.30, Ljubljana (dvorana Stožice)
TEKMA LEGEND SLOVENSKEGA ROKOMETA

Pripravljalna tekma članske reprezentance, ob 18.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA