26. 10. 2017

Izjemen drugi polčas za nov par evropskih točk

Rokometašice Krima Mercatorja so na tretji tekmi prvega dela Lige prvakinj z 29:19 premagale poljsko Vistal Gdynio in zabeležile drugi par točk.

Tekma na Poljskem izbrankam Uroša Bregarja ne bo ostala v lepem spominu le zaradi novih točk, temveč tudi zaradi dejstva, da se je v ekipo vrnila Elizabeth Omoregie, ki je dodana vrednost tako v obrambi, kot tudi v napadu. Med vratnicama je bila znova izjemna Miša Marinček, ki je predstavljala piko na i odličnim taktičnim rešitvam strokovne ekipe.

Spremljali smo dva popolnoma različna polčasa, v prvem sta bili v ospredju obrambi. Po desetih minutah igre sta obe ekipi dosegli le po dva zadetka, v nadaljevanju pa stekla tudi igra v napadu. Ritem igre so držale ljubljanske rokometašice, ki so po zadetkih Olge Perederiy (8:6) in Lamprini Tsakalou (9:7) le dvakrat skočile do prednosti dveh zadetov. Omoregiejeva je v 28. minuti Krimovkam priborila minimalno prednost pred odhodom na daljši odmor.

Drugi polčas se je začel sanjsko. Polona Barič dvakrat, Aneja Beganović in Perederiyeva so napolnile mrežo domačink in ljubljanski zasedbi pomagale do prve občutne prednosti, 15:10. To so bile tudi minute Marinčkove, ki je ob granitni obrambi pokazala vse svoje mojstrstvo. Poljska igra je popolnoma razpadla, gostje pa so letele in zabijale z vseh možnih položajev. Aneta Benko je v 53. minuti zadela za prvo dvomestno razliko (25:15), Alja Koren ter izjemno učinkovita in drzna Ana Abina sta skrbeli za projektile z desetih in več metrov, Ines Amon je zaključevala s protinapadov.

Svoje sta z nekaj imenitnimi prodori in iziljenimi dveminutnimi izključitvami dodali tudi Tjaša Stanko in Nina Zulić, po zadetku Marie Adler za končnih 29:19 pa se je lahko začelo veliko slavje.

Dve točki sta imenitna popotnica za prihajajoče dni, ki bodo za ljubljančanke precej pestri. Čakata jih tekmi proti Vardarju in Budućnosti v regionalni ligi, tu pa je še Pokal Slovenije in državno prvenstvo. Vrhunec se obeta v soboto, 4. novembra, ob 15.00, ko bodo poljske naspronice gostovale na vročem Kodeljevem.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL

Skupina A, 3. kolo, sreda, 24. oktobra:
VISTAL GDYNIA : RK KRIM MERCATOR 19:29 (10:11)
Vistal Gdynia: Janiszewska 4, Pekala 1, Kaminska, Gapska Malgorzata, Stanulewicz 1, Kordowiecka, Zych 1, Kozlowska 3, Gutkowska, Kowalczyk, Slwinska, Matieli Machado 1, Szarawaga 5, Kulwinska, Uscinowicz 3, Blaszkowska.
Krim Mercator: Benko 2, Abina 4, Stefanišin, Barič 6, Beganović 2, Stanko 3, Marinček, Omoregie 2, Zulić 1, Koren 1, Gregorc, Adler 1, Tsakalou 2, Amon 2, Perederiy 3, Despotović.