26. 10. 2017

264 rokometnih žog za uspešen razvoj mladih

Hidria je na tekmi Slovenija : Hrvaška v Stožicah v okviru partnerstva z RZS in projekta "Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce" 88 rokometnim klubom, kolikor jih deluje v Sloveniji, podelili 264 rokometnih žog – za vsak klub po tri. 

V Hidrii že vrsto let podpirajo in spodbujajo številne dejavnosti, dogodke in projekte, ki združujejo in gradijo boljšo prihodnost za vse. Zato so lani lansirali projekt "Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce". Z njim podpirajo mlade, perspektivne posameznike in moštva ter jim tako omogočajo uspešen razvoj. Podprli so že idrijske košarkarje, jeseniški hokej in njihov podmladek ter mlade teniške talente. Za nemoteno vadbo in začetek podpore rokometu pa v partnerstvu z Rokometno zvezo Slovenije mladim rokometašem zdaj simbolično podarjajo še 264 rokometnih žog. 
 
Projekt "Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce" smo v Hidrii zagnali z zavedanjem, da je potencial mladih, ki ga nosijo v sebi, neizmeren, zato je nujno podpirati njihove aktivnosti. Odločili so se, da bodo mladim talentom v okoljih, kjer delujejo in širše, nudili največjo možno pomoč in s posamezniki oziroma institucijami, v katere so vključeni (športni klubi, društva, kulturne ustanove, združenja ipd.) sklepali strateška partnerstva. Zavedajo se namreč, da močna lokalna skupnost in zadovoljni krajani pomembno prispevajo k razvoju in krepitvi države ter lokalnih okolij, v katerih doma in v tujini deluje naša korporacija.
 
V okviru partnerstva so zato 88 rokometnim klubom, kolikor jih deluje v Sloveniji, podelili 264 rokometnih žog – za vsak klub po tri. Odločno so podprli tudi mlade teniške talente ter jeseniški hokej, mladim jeseniškim hokejistom podelili komplet kompozitnih hokejskih palic in s HD Jesenice, ki pod svojim okriljem združuje mlade selekcije jeseniških hokejistov, podpisali generalno sponzorstvo. Korporacija kot glavni pokrovitelj že vrsto let uspešno podpira tudi vse selekcije Košarkarskega kluba Hidria iz Idrije. Verjame namreč, da si vsi mladi zaslužijo priložnost za kakovostno in organizirano vadbo, na njih pa je potem odločitev ali se bodo podali na profesionalno športno pot ali pridobljene športne izkušnje kasneje uporabili v kakšni drugi poklicni karieri, tudi v Hidrii. 
 
Naš interes namreč ni le dobro poslovanje in doseganje vrhunskih poslovnih in finančnih rezultatov. Odločeni so ustvarjati tudi zadovoljstvo in socialno varnost. Zato skupaj s partnerji športnim in ostalim talentom v skladu s potrebami korporacije Hidria nudijo tudi štipendije, počitniško delo in možnost zaposlitve. Poslujejo namreč na šestih lokacijah v Sloveniji (Ljubljana, Kranj, Jesenice, Tolmin, Sp. Idrija, Koper) in na treh v tujini (Nemčija, Madžarska, Kitajska) ter skupaj zaposlujemo 2000 ljudi. Razvijajo in izdelujejo visokotehnološke in inovativne izdelke, predvsem za avtomobilsko industrijo. Njihove inovacije so deležne večkratnih mednarodnih priznanj, že vrsto let pa jim zaupajo največji proizvajalci avtomobilov na svetu. Ker verjamejo, da skupaj, s sodelovanjem ženemo družbo k boljši prihodnosti za vse nas.