30. 12. 2017

Končan prvi ciklus priprav na EP 2018

Dan pred silvestrovim se je v Zrečah končal prvi ciklus priprav na evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem, s katerim je selektor Veselin Vujović zelo zadovoljen.

Reprezentanca je v petih dneh opravila osem treningov, katerih prvotni namen je bil regeneracija ter fizična priprava na napore, ki Slovence čakajo od 13. januarja dalje na Hrvaškem, nekaj časa pa je bilo namenjenega tudi delu z žogo in taktični postavitvi. 

Z izjemo Jureta Dolenca in Nika Henigmana, ki sta trenirala po posebnem programu ter opravljala intenzivne terapije, nihče izmed igralcev nima težav s poškodbami. S člansko reprezentanco je bil prvi teden tudi kapetan mladinske izbrane vrste Tilen Kosi, ki v Zrečah opravlja rehabilitacijo po operaciji strganih kolenskih križnih vezi in je s trenerjem za fizično pripravo Primožem Porijem treniral po posebnem programu ter izvajal terapije z Žanom Rantom Roosom in Slavkom Brezovnikom.

Slovenija, ki je v prvih dneh opravila tudi uradno fotografiranje, bo priprave nadaljevala 2. januarja na isti lokaciji, že dva dni kasneje pa bo odigrala prvo od treh pripravljalnih tekem - ob 19.00 v Dolu pri Hrastniku proti Iranu. Dvakrat se bo pomerila še s Srbijo - 9. januarja ob 19.00 v Murski Soboti ter desetega ob 18.00 v Velenju. Za zadnji preizkus pred začetkom turnirja na Hrvaškem so vstopnice že na voljo in sicer na www.mojekarte.si ali vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Mislim, da smo v prvem ciklusu uresničili zastavljene cilje, zato sem lahko zadovoljen. Vesel sem, da so igralci dobro trenirali in, da so zdravi, obenem pa tudi, da rehabilitacija Jureta Dolenca in Nika Henigmana poteka dobro. Pričakujem, da ju bomo lahko po novem letu že začeli priključevati ekipi in, da bi bili lahko pred koncem priprav že v polni postavi. Reprezentanti imajo zdaj dva dni odmora, ki jih bodo izkoristili za počitek in druženje s svojimi najbližjimi, s treningi pa znova nadaljujemo 2. januarja."

Vsi navijači, ki bi si želeli za slovensko reprezentanco navijati v živo v Zagrebu in uživati v izjemnem vzdušju, si lahko vstopnice in pakete s prevozom v slovenskem sektorju zagotovite v vseh poslovalnicah Turistične agencije Kompas ali na tej neposredni povezavi. Zanimanje za obisk tekem je med Slovenci že zdaj ogromno, saj je prodanih že prek 5.000 vstopnic, zato vsem zainteresiranim organizatorji poti svetujejo, da si svojo zagotovijo čim prej.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Dol pri Hrastniku, četrtek, 4. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : IRAN

Murska Sobota, torek, 9. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

Velenje, sreda, 10. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SRBIJA