22. 5. 2019

Slovenski rokometaši na vozičkih opravili prvi trening

Na pobudo Maje Užmah, pod okriljem Rokometne zveze Slovenije in s pomočjo rokometnega kluba Z’Dežele so se v Celju zbrali potencialni kandidati za slovensko rokometno reprezentanco na vozičkih. Trening pa je vodil znani rokometni delavec z Obale Tone Barič.

V želji po razvoju panoge in razširitvi ekipe so se v sklopu priprav na Rokometno simfonijo (poslovilna tekma legendarnih slovenskih igralcev Uroša Zormana in Luka Žvižeja), na kateri se bodo na prijateljski tekmi pomerili z reprezentanco Hrvaške, v Celju zbrali igralci rokometa na vozičkih. Na prvem treningu so bili prisotni: Aljoša Škaper, Matej Arh, Nenad Stojakovič, Enis Musič, Vinko Hren, Matej Lednik, Klemen Lokar, Nejc Stakne, Toni Zakrajšek, Aleš Povše in Gregor Gračner.

Na treningu je trener Tone Barič, ki je že pred dvema letoma igralcem košarke na vozičkih predstavil tudi rokomet, obrazložil osnovna pravila, tehnike in specifike te športne discipline. Rokometaši so najprej opravili ogrevanje in različne težavnostne postavitve (1 na 1, 2 na 2 in 3 na 3).

Vodstvo slovenske rokometne reprezentance projekt "Rokomet na vozičkih" zagnalo jeseni 2019. Na uvodnih treningih so bili prisotni igralci košarke na vozičkih iz DP Celje Thermane Laško. Takrat so skupaj z JZ Socio Celje in Društvom paraplegikov JZ Štajerske začeli akcijo zbiranja sredstev za nakup 10 športnih invalidskih vozičkov, prirejenih za igranje rokometa in košarke na vozičkih.

Celotna akcija poteka ob podpori Rokometne zveze Slovenije, Rokometnega kluba Celje Pivovarne Laško, Ženskega rokometnega kluba Z’Dežele, Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje, Košarkarskega kluba Celje, Košarkarske zveze Slovenije in Mestne občine Celje.