25. 7. 2019

Klubi začeli s pripravami na novo sezono

Rokometni klubi so se že zbrali na pripravah pred sezono 2019/20. Prve ligaške preizkušnje bodo na sporedu 7. septembra.


Na Štajerskem se potijo že Mariborčani, Celjani in Velenjčani. Slednje čaka prvo dejanje sezone že konec avgusta, ko se bodo pomerili v slovenskem Superpokalu v Slovenj Gradcu, klubska sezona se začenja drugi konec tedna v septembru. Klubi pa niso fokusirani samo na tekmovanja v Sloveniji, temveč nekatere čakajo borbe tudi v tujini. Ekipe zaradi reprezentančnih akcij niso popolne, a so trenerji in igralci vseeno že zavihali rokave. Poleg trojice tudi v nekaterih ostalih prvoligaških klubih. 


Tomaž Ocvirk, RK Celje Pivovarna Laško
: "Vsak trener bi si želel, da bi lahko na prvem treningu pozdravil že celotno ekipo. A ker je ta zelo mlada, je kar nekaj igralcev v različnih reprezentančnih selekcijah, kjer nastopajo zelo dobro. Čeprav je ta uvod po navadi namenjen nabiranju kondicije, bomo mi že od samega začetka vpeljevali tudi rokomet in taktiko. Fantje so na zbor prišli dobro pripravljeni. Po nekaj prijateljskih tekmah nas čaka že prvi vrhunec, ko bomo 17. avgusta igrali z Veszpremom. Tekem bo zelo veliko, zato sem vesel, da lahko v strokovnem štabu pozdravim tudi dva nova pomočnika - Klemna Luzarja in Luko Žvižeja.”


Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
»Želim si, da bomo ob koncu priprav vsi zdravi in pripravljeni na izzive nove sezone. Čaka na veliko trdega dela saj se ne smemo zanašati na pretekle uspehe. Lanska sezona je bila uspešna, dober temelj za uspehe v prihajajoči sezoni pa bo zagotovo avgustovsko pripravljalno obdobje, zato si želim, da bi ga maksimalno izkoristili in se pripravili na trdo delo in ritem, ki ga prinaša tekmovalna sezona.«