23. 12. 2020

Tekma med Celjani in Zagrebčani znova prestavljena

Vodstvo tekmovanja v evropski Ligi prvakov je sporočilo, da je sredina tekma med Celjem Pivovarno Laško in Zagrebom v skupini B prestavljena. Razlog je pozitivni primer novega koronavirusa v eni od ekip, je na družbenih omrežjih zapisala Evropska rokometna zveza (EHF).

Ekipi bi morali sicer dvoboj 10. kroga odigrati že pred dvema tednoma, a so takrat zaradi pozitivnega primera covida-19 v zagrebški ekipi dvoboj prestavili.

V sredo sta se obe ekipi že ogrevali pred obračunom, a je tik pred zdajci prišlo do bojazni pred okužbo, so zapisali v sporočilu za javnost iz tabora Celja.

"Najbližji stik enega igralca je danes namreč prejel pozitiven izvid na novi koronavirus, eden izmed igralcev, ki se je z njima družil, pa se je pred tekmo slabo počutil in imel blago vročino. Ker gre za reprezentanta, ki se mu v naslednjih dneh začenjajo priprave z državno izbrano vrsto, sta se obe ekipi, po posvetovanju z uradnimi osebami, dogovorili, da tekmo iz preventivnih razlogov odpovesta, saj nihče ni želel tvegati morebitne okužbe," so dodali.

Obe ekipi sta sicer v torek izvedli testiranje, ki je bilo v vseh primerih negativno, so še za konec zapisali Celjani.

Tekma bi se morala v dvorani Zlatorog začeti ob 18.45. Celjani tako pred prestopom v novo koledarsko leto ostajajo na sedmem mestu z dvema točkama s sedmih tekem. Zagreb je brez točk zadnji osmi. V boju za šesto mesto in napredovanje v izločilne boje pa imajo slovenski prvaki dve točki zaostanka, a odigrano tekmo več od francoskega Nantesa.