3. 7. 2020

Četverica nadarjenih Celjanov na posojo v Maribor

V RK Maribor Branik se nadaljuje sestavljanje članske ekipe za sezono 2020/21. Klubsko vodstvo sporoča, da bodo v prihodnji sezoni dres Maribora nosili štirje mladi rokometaši, ki prihajajo na posojo iz vrst celjskega kluba - Stefan Žabić (202 cm, 1999), Filip Rakita (185 cm, 2001), Matic Košec (193 cm, 2000) in Anže Blagotinšek (192 cm, 2001).

Žabića ni potrebno posebej predstavljati, saj je stari znanec Maribora. 21-letni krožni napadalec se v štajersko prestolnico vrača po sezoni 2018/19, ko je velikokrat navdušil z dobro igro v napadu in s trdim delom na treningih. Krožni napadalec je v predčasno končani sezoni v Ligi NLB v dresu Celjanov odigral 21 tekem in dosegel 14 zadetkov, sezono prej pa je za Maribor na 22 ligaških tekmah dosegel 34 golov.

Ob Žabiću se v dvorano Tabor kot posojeni igralci selijo še Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek. Rakita, produkt celjske akademije in mladinski reprezentant, bo okrepil položaj levega krila. 18-letnik že ima izkušnje z igranjem v članski konkurenci, v sezoni 2019/2020 pa je dvakrat zaigral tudi v elitni Ligi prvakov in proti Szegedu dosegel svoj prvi gol v tem tekmovanju.

Košec, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega igralca, bo v Mariboru nabiral pomembne izkušnje. Tudi on je sicer že debitiral v Ligi NLB, kjer je v sezoni 2018/19 odigral 10 tekem in dosegel štiri gole, v predčasno končani sezoni 2019/20 pa v močni konkurenci v vrstah serijskih državnih prvakov ni dočakal prave priložnosti.

Tretji novinec je Blagotinšek, ki bo še dodatno okrepil položaj krožnega napadalca. Gre za še enega izredno nadarjenega igralca, ki bo v Mariboru dobil priložnost za dodaten napredek. Tudi on že ima nekaj izkušenj v Ligi NLB, v kateri je debitiral v sezoni 2018/19.

Stefan Žabić, krožni napadalec: 
"Super občutki ob povratku v Maribor. V Celju sem zelo napredoval, psihološko sem močnejši in predvsem bolj zrel, ampak na žalost nisem prišel do priložnosti, da to dokažem na igrišču. Zato sem zelo vesel, da mi je Maribor ponudil to priložnost, da se pokažem v svoji najboljši luči. Veliko mi pomeni tudi to, da bo ekipo v prihodnji sezoni vodil Siniša Markota. Vsak igralec, ki je treniral z njim, mi je povedal, da je odličen trener, odličen psiholog in da zna z mladimi. Navijači lahko od mene pričakujejo, da bom na igrišču vedno dal maksimum in da se bom boril za vsako žogo."

Filip Rakita, levo krilo:
"Zelo sem zadovoljen, da mi je Maribor ponudil priložnost. Z igranjem v Ligi NLB bom dobil neke nove izkušnje, ki mi bodo v prihodnosti prišle zelo prav. Želim si, da bom v prihodnji sezoni hitro pridobil zaupanje trenerja in da se bom posledično čim več boril na igrišču pred čim bolj polnimi tribunami dvorane Tabor. Navijačem obljubljam, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe in da bom vedno skušal biti maksimalno zbran ter tako skušal pomagati ekipi."

Matic Košec, desni zunanji:
"Moji cilji za naslednjo sezono so, da bi čim več igral. Rad bi pokazal svoje znanje in se naučil veliko novega. Vesel sem, da sem lahko del Maribora, ki igra v Ligi NLB. Upam, da bom dobil veliko priložnosti za igranje in da bom zaupanje vodstva in trenerja hitro upravičil. Navijači lahko od mene pričakujejo borbeno igro v napadu in predvsem v obrambi."

Anže Blagotinšek, krožni napadalec:
"Pričakovanja pred prihodom v Maribor so velika, a še vedno realna. Skušal bom dati vse od sebe, rad bi se prikazal v dobri luči, na igrišču pa obljubljam, da se bom vedno boril do konca. Najbolj si želim predvsem napredovati in posledično pomagati ekipi ter se s fanti boriti za čim boljšo uvrstitev v Ligi NLB."