30. 12. 2020

Dragana Cvijić prihodnjo sezono znova za Krim Mercator

Vrste Krima Mercatorja bo prihodnjo sezono okrepila Dragana Cvijić. Krožna napadalka je v Ljubljani že igrala med leti 2009 in 2011, ko je Uroš Bregar opravljal vlogo pomočnika glavne trenerke Marte Bon, v tej sezoni pa dvakrat že nastopila proti tigricam. V dresu Bukarešte je dosegla šest golov, na osmih tekmah skupno 17. V povprečju zadnjih sezon je uspešna dvakrat na tekmo.

Prva okrepitev za sezono 2021/22 ima v žepu že dva naslova Lige prvakinj iz leta 2012 in 2015. Osvojila ju je z ŽRK Budućnost, za katero je nastopala šest sezon. Leta 2013 se ji je naslov v finalu izmuznil iz rok. Zadnji dve sezoni je igrala v Romuniji. Rokometno pot je začela v ŽRK Crvena Zvezda, eno sezono pa nastopala v Skopju.

S srbsko reprezentanco, za katero igra tudi prva vratarka Krimovk Jovana Risović, leta 2013 osvojila srebro na svetovnem prvenstvu (z 22:20 so jih premagale Brazilke). Cvijićeva je bila kot najboljša krožna napadalka izbrana v idealno postavo tekmovanja. Istega leta je osvojila še zlato na Mediteranskih igrah. Za izbrano vrsto je na 91 nastopih dosegla 281 golov.

"V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da bom prihodnjo sezono oblekla dres kluba, v katerem sem začela svojo evropsko kariero. Veselimo se novih izzivov, in hvaležna sem za zaupanje, ki so mi ga izkazali," je povedala Cvijićeva.

"Izjemno smo veseli, da smo se za sodelovanje uspeli dogovoriti z eno najboljših krožnih napadalk na svetu. Cvija, kot jo kličemo vsi v rokometnem svetu, je svoje prve evropske rokometne korake naredila prav v Ljubljani, na kar smo še posebej ponosni. V klubu verjamemo, da bomo z njo, kot prvo odmevno okrepitvijo za novo tekmovalno sezono, uresničili naše cilje v prihodnjih tekmovalnih sezonah, ki narekujejo vrnitev med najboljše evropske klube," je dodala športna direktorica Krima Mercatorja, Deja Ivanović.