23. 12. 2021

Umrl je nekdanji reprezentant Boštjan Strašek

V 53. letu starosti je po hudi bolezni umrl eden izmed tistih legendarnih igralcev, ki so po osamosvojitvi orali reprezentančno ledino, Boštjan Strašek.


Boštjan Strašek je zelo prepoznano ime slovenskega rokometa. Bil je dolgoletni član RK Celja Pivovarne Laško, kar enajst sezon, med drugimi pa je bil tudi vratar Preventa (danes Slovenj Gradca), avstrijskega Innsbrucka ter uspešen trener vratarjev v nekdanjemu koprskemu Cimosu, predvsem pa je bil v zadnjih sezonah trener mlajših selekcij celjskega kluba. Vedno nasmejan in dobre volje, predvsem pa z izredno strastjo do rokometne igre in branjenja. Njegova motivacija je navduševala, tako kot reakcije ob uspešnih obrambah, ki so na noge dvigovale gledalce in Boštjana ustvarile za enega največjih ljubljencev navijačev.


Boštjan je bil tudi član prve slovenske članske rokometne reprezentance, za katero je sicer skupaj zbral 36 uradnih nastopov. Kot trener vratarjev je kasneje sodeloval tudi pri mlajših reprezentančnih selekcijah, z mladinsko je leta 2018 v Celju osvojil naslov evropskih prvakov. Prav tako je v svoji karieri deloval tudi v nekaterih drugih rokometnih sredinah v Sloveniji in tujini.


Boštjan Strašek je pustil močan pečat v slovenskem rokometa ter bo z velikimi črkami zapisan v zgodovino našega športa!


Družini ter vsem najbližjim izrekamo iskreno sožalje.