24. 3. 2021

Mlakar ostaja v Celju do poletja 2024

Občasni slovenski rokometni reprezentant Žiga Mlakar je podaljšal pogodbo s Celjem Pivovarne Laško do leta 2024.

Mlakar se je že v začetku te sezone znova vrnil v domače mesto, potem ko je predčasno končal sodelovanje z Zagrebom. Sodelovanje s Celjani je sklenil le do izteka te sezone, z vodstvom kluba pa se je dogovoril, da bo v Celju ostal tudi naslednje tri sezone.

"Gre za moj klub, gre za moj dom, tu je družina, prijatelji, odlični soigralci in kar je enako pomembno, tu so odlične razmere za delo. Vse to so dejavniki, ki so mi pomagali pri odločitvi in tehtanju ponudb iz tujine," je uvodoma dejal Mlakar.

"Nastopati za Celje je zame povsem nekaj drugega, kot nastopati za klub na tujem. Prepričan sem, da bomo še naprej delali tako dobro, verjamem, da lahko sam še napredujem in še več dam ekipi, ko se bomo skupaj trudili prikazati dobre predstave, navduševati navijače, ki upam, da bodo kmalu spet z nami in uresničevati cilje. In če se malo navežem na aktualno akcijo kluba, skupaj nas nič ne ustavi, zato sem vesel, da ostajam v Celju tudi v prihodnje," je še dodal Mlakar.

Za člansko ekipo je Mlakar prvič zaigral leta 2010, se vmes za eno sezono preselil tudi v Maribor, sicer pa v dresu Celja Pivovarne Laško do danes zbral 315 nastopov, na katerih je dosegel 956 zadetkov.
Mlakar je dve leti igral za poljsko Wislo iz Plocka, kratek čas je bil tudi igralec Zagreba.