24. 3. 2021

Bregar ostaja trener prvakinj, znane še štiri novinke

Najboljša slovenska ženska rokometna ekipa Krim Mercator je po koncu evropske sezone potegnila črto pod tekmovalno leto 2020/21. Cilja iz začetka sezone ni izpolnila, vodstvo kluba pa je kljub temu zadovoljno z mednarodnimi predstavami v precej drugačni in zavoljo pandemije novega koronavirusa prilagojeni sezoni.

Krimovke so tekmovanje v ligi prvakinj končale po povratni tekmi osmine finala, ko je bil v seštevku za gol boljši ruski CSKA iz Moskve. Priložnosti za napredovanje bo v prihajajoči sezoni dovolj, v Ljubljano prihajajo tudi nove okrepitve.

"Sezona je bila uspešna. En gol razlike proti Rusinjam bomo ocenjevali po koncu lige prvakinj. Prepričan sem, da smo naredili odlične temelje in bomo v naslednji sezoni še bolj uspešni. Osnovni cilj bo uvrstitev v četrtfinale," je dejal predsednik Iztok Verdnik.

Trener Uroš Bregar je pred novinarsko konferenco podaljšal sodelovanje s klubom za eno sezono z možnostjo podaljšanja, je mednarodno sezono ocenil kot specifično.

"Na prvo evropsko tekmo smo šli brez testa ali odigranih pripravljalnih tekem. Nekatere igralke so bile to sezono prvič v vlogi, ki jim je bila dodeljena. Prav vse so napredovale, zelo sem zadovoljen z njimi," je dejal Bregar.

Sezona je prinesla slovo Hane Vučko ter poškodbo kapetanke Nine Žabjek, a se je forma vseeno stopnjevala. "Med sezone smo rasli, pokazali najboljše predstave na koncu. Verjamem, da smo postavili dobre temelje in bomo v naslednji sezoni strah ter trepet tekmicam v Evropi. Rezultatski pritiski vedno so. Vesel sem, da sem del te zgodbe. Cilj je in bo tudi v prihodnosti, da premagujemo najboljše in smo del elite," je dodal Bregar.

Poleg analize marca končane evropske sezone in nadaljevanje domačega prvenstva, se je športna direktorica Deja Ivanović ozrla v prihodnost in napovedala nove okrepitve na deficitarnih položajih.
"Nekatera imena smo že objavili in z veseljem lahko povem, da smo z gradnjo ekipe začeli že v mesecu decembru. Ne skrivamo ambicij v skladu z obletnico naslova lige prvakinj. Konkurenca v Evropi je izjemno močna. Ekipo smo sestavili ne le po igralskih kvalitetah, a tudi karakterno. Tako se nam bodo v naslednji sezoni pridružile tudi Katarina Krpež Šlezak, Allison Pineau in Sanja Radosavljević," je dejala direktorica kluba.

Dokončna sestava ekipe bo znana, ko vodstvo kluba konča pogovore z domačimi igralkami, že pred kratkim pa je v svoje vrste zvabila nekatere izjemno kakovostne igralke, kot sta Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić, Slovenka Tjaša Stanko in brazilska vratarka Barbara Arenhart.

Na Krimu si bodo sezono 2020/21 zapomnili po spremenjenem formatu tekmovanja in dejstvu, da so v izločilne boje napredovale vse ekipe. Za ljubljansko ekipo je to tudi leto spominov, 12. maja bo minilo 20 let od prve osvojitve lige prvakinj.

Jubileju v čast v klubu pripravljajo slavnostno prireditev, ki bo sovpadala s pričetkom nove sezone, z današnjim dnem pa je luč sveta zagledal tudi "virtualni muzej", na kateri so na spletni strani zbrani vsi mejniki, tekme in spomini zlate sezone 2000/01.