9. 5. 2021

Žvižej do konca sezone na klopi Celjanov

RK Celje Pivovarna Laško in Tomaž Ocvirk sta sporazumno prekinila sodelovanje na mestu članskega trenerja, ki se je začelo septembra 2018. V tem času je Ocvirku s klubom uspelo ekipo dvakrat popeljati v izločilne boje lige prvakov ter osvojiti oba naslova državnih prvakov. Do konca sezone bo ekipo vodil Luka Žvižej.

Ocvirk je dolgoletni član celjskega kluba, preden je septembra 2018 na mestu glavnega trenerja zamenjal Branka Tamšeta, je vodil mladinsko ekipo kluba. Od takrat pa do tega trenutka, se mu je po večletnih klubskih poskusih, uspelo z ekipo dvakrat uvrstiti v izločilne boje lige prvakov, osvojil je oba naslova državnih naslovov ter en super pokalni naslov, torej z izjemo ene pokalne lovorike vse, kar je bilo možno. Žal je prejšnjo in še močneje tudi to sezono, krojil usodo tudi koronavirus, ki je prav tako pripomogel k rezultatskim težavam, v katerih se je klub znašel v mesecu aprilu in sedaj na začetku maja. 

RK Celje Pivovarna Laško je do konca sezone na mesto trenerja članske ekipe imenoval Luko Žvižeja, dosedanjega trenerja mladincev, v prejšnji sezoni pa enega izmed pomočnikov Ocvirka. Luka je nekdanji igralec, ki je v članski ekipi Celja preživel deset sezon, je 4. najboljši strelec v zgodovini kluba (1392 zadetkov) in 4. na večni lestvici nastopov (396), zaigral pa je za vse klubske selekcije in se veselil številnih naslovov prvaka, hkrati pa je tudi rekorder po številu doseženih zadetkov v slovenski reprezentanci. Ima številne izkušnje, ki jih je nabiral z igranjem v Celju ter Španiji, Madžarski in Nemčiji, za katere v klubu verjamemo, da bodo pomagale v zaključnih tekmah letošnje sezone.

Rok Plankelj, direktor RK Celje Pivovarna Laško: 
"Tomažu smo hvaležni za njegovo delo, doprinos in ljubezen do kluba, za katerega je bil in prepričan sem, da je še vedno, pripravljen storiti vse. To pove vse o tem kakšen človek je in zato smo mu vsi hvaležni. Prepričani smo, da bomo z njim v določeni obliki sodelovali tudi v prihodnje, Tomaž je del našega kluba in tega tudi ta odločitev ne bo spremenila."

Luka Žvižej:
"Znašli smo se v težki situaciji, ki jo moramo skupaj rešiti. Smo v neugodnem položaju, do zaključka so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembneje. Verjamem, da nam bo uspelo, moramo pa vsi stopiti skupaj in z maksimalno borbo obrniti vse nazaj v našo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj, najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas, ekipe, pričakuje."