13. 8. 2021

Poraz proti Čehinjam Sloveniji prinesel boj za 15. mesto

Slovenija je na svoji šesti tekmi evropskega prvenstva do 17 let v Črni gori klonila proti reprezentanci Češke. V boju za vstopnico na tekmo za končno 13. mesto so bile Čehinje uspešnejše z 28:23, Slovenke se bodo na zadnji tekmi turnirja borile za uvrstitev na 15. mesto.

Slovenija po dveh odličnih predstavah proti Avstriji in Švici tokrat ni uspela vzeti skalpa zasedbi Češke. Reprezentanci sta se pomerili na tekmi, ki je zmagovalkam prinašala uvrstitev na tekmo za 13. mesto, ki so se je na koncu veselile Čehinje. Od Slovenk so bile močnejše z 28:23.

Obračun se je začel v znamenju napadalnega in odprtega rokometa, izid pa je po dobrih devetih minutah igre znašal 6:6. Kot se je izkazalo kasneje, je to bilo zadnje izenačenje rezultata na tekmi. Slovenke so namreč do polčasa proti čvrsti obrambi Čehinj zmogle doseči samo še pet golov, medtem ko so jih tekmice v prve pol ure igre zbrale 15 in se na odmor odpravile v prednosti s štirimi zadetki.

Češke rokometašice v drugem polčasu niso popustile, temveč so zaigrale še odločneje in Slovenke prisilile v nižjo napadalno učinkovitost, ki je ob koncu dvoboja znašala 41%. Na polovici drugega dela so Čehinje povedle z osmimi goli prednosti in čeprav se reprezentantke Slovenije niso predale, je bila rezultatska razlika za povratek v tekmo previsoka, časa pa premalo. Izbrani vrsti Češke so ob zadnjem zvoku sirene morale športno priznati poraz s 23:28.

Najvišje na seznamu strelk Slovenije se je uvrstila Azra Zulić, ki je dosegla pet zadetkov. S po štirimi goli sta ji sledili Nena Černigoj, kapetanka, in Ina Simič, najboljša posameznica slovenske zasedbe na tekmi proti Češki.

Izbrana vrste Slovenije do 17 let bo evropsko prvenstvo v Podgorici sklenila s sobotno tekmo za 15. mesto. Zadnji obračun turnirja za slovensko reprezentanco se bo začel ob 10.00, tekmice naših deklet pa bodo poraženke dvoboja med Slovaško in Avstrijo.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, tekme za razvrstitev od 13. do 16. mesta

petek, 13. avgusta, Podgorica (Črna gora):
Slovenija – Češka 23:28 (11:15)
Slovenija: Vuk, Behin, Matekovič 1, Bukovec 1, Ocepek 3, Zulić 5, Cerovak, Vuk, Kolobarič, Kogovšek, Udovč 5, Posega, Dodič, Černigoj 4, Simič 4, Bolčič.


IZJAVA PO TEKMI

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
"Na prvenstvo smo odšli s ciljem, da ostanemo v prvi diviziji, kar nam ni uspelo. Za neuspeh prevzemam odgovornost, saj dekletom nimamo kaj očitati. Po fizični moči smo daleč za vsemi zasedbami na prvenstvu. Reprezentanca je ogledalo klubov. Potrebno je spremeniti delo v klubih."