27. 8. 2021

Trebanjci na evropski preizkus z novim vratarskim dvojcem

Zaradi težav med vratnicama se je vodstvo Trima Trebnjega hitro odzvalo in poiskalo zamenjavo za Aljošo Čudiča ter Urha Brano. Že na petkovi tekmi bosta na evropskem spektaklu nastopila vratarja Jure Blaževič iz Dobove in izkušeni črnogorski čuvaj mreže Radivoje Ristanović, ki je nazadnje branil v Zagrebu. 

Zaradi odsotnosti Čudiča in Brane se bosta v trebanjska vrata podala Blaževič in Ristanović. Vodstvo se je hitro dogovorilo za zamenjavo, Blaževič bo trenerju Urošu Zormanu na voljo za obdobje evropskih obračunov, nekdanji črnogorski reprezentant Ristanović pa ostaja trebanjski lev še vsaj do konca prvega dela sezone.

Saša Pekeč, direktor RK Trimo Trebnje:
"Po nesrečni situaciji smo se v klubu hitro odzvali in poiskali zamenjavo v vratih. Najprej smo se ozrli na slovenski prostor, kjer Jure Blaževič iz Dobove, kateri se v imenu RK Trimo Trebnje zahvaljujem za korektnost in pomoč, velja za enega najperspektivnejših čuvajev mreže v domači ligi. V naše vrste nam je uspelo pripeljati tudi vrhunskega vratarja Radivoja Ristanovića. Ima dolgoletne izkušnje iz EHF Lige prvakov, nazadnje pa je uspešno branil v Zagrebu. Verjamem, da nam v prihodnje lahko še kako pripomoreta na parketu."

Jure Blaževič, novi vratar RK Trimo Trebnje:
“Trebanjski klub ima določene težave na vratarskem položaju, zato so se v vodstvu odločili, da mi ponudijo priložnost branjenja na tej izjemno pomembni tekmi. Zahvaljujem se celotni upravi in strokovnemu štabu za izkazano podporo, nastop na tekmi pa bo omogočen tudi zaradi uspešnega medsebojnega sodelovanja klubov, za kar sem izredno hvaležen Dobovi.”

Radivoje Ristanović, novi vratar RK Trimo Trebnje:
“Zelo sem vesel, da prihajam v rokometni kraj, ki ima odlične navijače ter visoke ambicije. Ekipa je mlada in ima odličnega trenerja, kar je eden izmed razlogov za prihod v Trebnje. Klub je odlično organiziran, zato so prvi vtisi sijajni. Pred nami je izjemno pomembna tekma, verjamem v fante, zato gremo od prve minute dalje po zmago.”