25. 9. 2021

Krka do prvih točk, Litija znova uspešna

Na tekmah tretjega kroga modre skupini v 1. ženski rokometni ligi so dve točki vpisale zasedbe Krke, Litije, Z'dežele in Mlinotesta Ajdovščine. V drugem krogu zelene skupine so do druge zmage prišle Koprčanke, Sava Kranj in Zvezda Logatec pa sta se razšli z neodločenim izidom.

Prihajajočo sredo, ob 19.30, bo na sporedu še dvoboj Krima Mercatorja in Ptuja. Rokometašica Branika Maribora in Olimpije se bodo na tekmi drugega kroga v zeleni skupini pomerile prihodnjo soboto.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 3. KROG:

sobota, 25. septembra:
RŽK ZAGORJE : ŽRK KRKA NOVO MESTO 21:23 (11:15)
Nikolič 7 (1), Vrbnjak 5; Čopi 7, Smonkar 5 (1).


Krka je na gostovanju v Zagorju prišla do svoje prve zmage v 1. ženski rokometni ligi v sezoni 2021/22. Zagorjanke bodo na svojo prvo točko čakale vsaj še do prihodnje tekme, Dolenjke so bile na tem obračunu bolj zbrane in učinkovite. Čeprav so jim gostiteljice vseh šestdeset minut dihale za ovratnik, so izbranke Gašperja Kovača večino tekme preživele v vodstvu. Na odmor med polčasoma so se odpravile s štirimi zadetki prednosti, zmago pa slavile s končnim rezultatom 23:21. V vrstah Zagorja je sedem zadetkov dosegla Ivana Nikolič, prav toliko jih je za Krko dosegla Živa Čopi. Slednja bo s svojimi soigralkami v prihodnjem krogu gostovala v Velenju, Zagorje pa bo svojo prvo zmago iskalo na Ptuju.

IZJAVI PO TEKMI

Katarina Džambo, rokometašica Zagorja
"Tekmo smo začele nezbrano, s preveč napakami v napadu in obrambi. V drugem polčasu smo napake odpravile ter zaigrale boljše. Na koncu nam zmanjkalo malo športne sreče."

Karin Kuralt, vratarka Krke Novega mesta: 
"V napadu in obrambi smo prikazale dobro predstavo. Nato nas je začela zaustavljati njihova vratarka. Na koncu smo se zbrale in si priigrale dve točke."

ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 33:27 (16:12)
Bajc in Kogovšek (1) po 8; Kaltak 6, Černivec in Ferenc (1) po 5.


Velenje je tekmovalno sezono otvorilo s porazom v Litiji. Zasedba iz Šaleške doline je s tekmovanjem začela kasneje zaradi primera okužbe z virusom Covid-19. Litijanke so po uvodnem porazu proti celjskim rokometašicam nanizale dve zmagi. Zmagoslavje gostiteljic tokrat ni bilo pod vprašajem, saj so v zadnjih deset minut obračuna vstopile s prednostjo desetih zadetkov, ki so si jo pripravile z učinkovito igro v napadu. Velenjčanke so pred koncem dvoboja poraz ublažile, a časa za kaj več je bilo premalo. Skoraj polovico golov gostiteljic sta skupaj dosegli Špela Bajc in Manca Kogovšek (po osem). Prva strelka zasedbe Velenja je bila Ines Kaltak s šestimi zadetki. Velenje bo v četrtem krogu 1. ženske rokometne lige potovalo v Novo mesto, Litija pa bo doma pričakala Mlinotest Ajdovščino.

IZJAVI PO TEKMI

Blažka Hauptman, rokometašica Litija:
"Na začetku tekme smo odigrale tako, kot smo se dogovorili. V obrambi smo bile agresivne in naredile dovolj  prekinitev, kar je posledično vodilo do lahkih golov v napadu. Igrale smo za Patricijo, ki nam trenutno ne more pomagati. Želimo si, da se nam čimprej pridruži."

Nastja Ferenc, rokometašica Velenja:
"Videlo se je, da je to naša prva tekma po zapletih z virusom Covid-19 in poškodbami punc. Na igrišču se še ne čutimo, vendar gremo v to smer. Razmišljamo pozitivno. Zadnjih deset minut se je videlo, da znamo igrati. To igro moramo prenesti še na ostalih 50 minut."

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK Z'DEŽELE 18:32 (11:15)
Vujmilovič 3, Taeng On Čokelc, Nadarevič (1), Bratina, Krese in Berzelak po 2; Strnad 9 (5), Bon-Brzin 5.


Rokometašice Z'dežele so potrdile dobro formo z začetka sezone in se suvereno veselile zmage na gostovanju pri ekipi Trga ABC Izole, za katero je bil obračun s Celjankami prvi v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Gostiteljice so priključek s Štajerkami držale nekje do 18. minute, ko je njihov zaostanek znašal dva zadetka. Gostje so nato stopile na plin in svojo prednost do polčasa podvojile, na polovici drugega polčasa pa je bilo njihovo vodstvo že dvomestno. Ob izteku igralnega časa je rezultat znašal 32:18 v korist izbrank Miše Marinček Ribežl. Martina Vujmilović, najboljša strelka Izoljank s tremi zadetki, se bo s svojo ekipo na prestavljeni tekmi prvega kroga to sredo spopadla z novomeško Krko. Anika Strnad (devet zadetkov) bo s soigralkami v dvorani Golovec poskušala presenetiti Krim Mercator.

IZJAVI PO TEKMI

Lara Bratina, rokometašica Trga ABC Izole:
"Začele smo dobro in tako tudi nadaljevale, dokler smo se držale dogovorjenega. V prvem polčasu smo bile na tesnem s tekmicami ampak nam je v drugem delu zmanjkalo nekaj zbranosti. Gostje so si ustvarile prednost ter tudi zmagale. "

Maja Kovačič, rokometašica Z'dežele:
"Na začetku smo bile v rahlem krču, nato pa je vse steklo in tekmo smo pripeljale do konca, domov pa odnesle dve točki."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK ZELENE DOLINE ŽALEC 31:23 (17:10)
Fegic 8 (1), Abina, Krapež in Bytyqi po 4; Robida 8 (1), Trogar in Artelj po 4.


Mlinarke so na domačem terenu ugnale rokometašice Zelenih dolin Žalca, ki še čakajo na svojo prvo zmago v tej sezoni. Mlinotest Ajdovščina je z novima osvojenima točkama znova tik pod vrhom lestvice, Žalčanke pa trenutno pri repu, a imajo v žepu še prestavljeno tekmo z Velenjem. Na obračunu v Ajdovščini so gostiteljice hitro zagospodarile. Gostjam so do polovice prvega dela tekme dovolile do zgolj dveh zadetkov, ob polčasu pa vodile s 17:10. Razpoložene ajdovske rokometašice so do konca srečanja dosegle 31 zadetkov in zmagale z osmimi goli razlike. Prav toliko zadetkov je zbrala njihova najboljša strelka, Nuša Fegic, za Žalčanke jih je osem dosegla Tia Robida. Žalske rokometašice bodo v četrtem krogu gostile zasedbo iz Izole, izbranke Jana Žbogarja pa bodo gostovale v Litiji.

IZJAVI PO TEKMI TEKMI:

Jana Krapež, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Dobro smo stisnile v obrambi, kar je posledično pripeljalo do odvzetih žog. S tem smo prišle do lahkih zadetkov in zasluženo vknjižile novi dve točki." 

Tia Robida, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Prikazale smo boljšo igro kot na uvodni tekmi. Bile smo bolj zbrane, vendar se nam še vedno pozna naša mladost in neizkušenost. Upamo, da bomo to v naslednjih tekmah popravile."

ZELENA SKUPINA, 2. KROG:

RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 26:26 (8:14)
Štular 8 (1), Ožegovič 6 (1); Tomasović 6 (1), Košir 5.


Sava Kranj si je po preobratu v drugem polčasu prigarala prvo točko sezone v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. Varovanke Matije Mušiča so se na odmor med polčasoma odpravile s šestimi zadetki zaostanka, ki so jih v drugem delu izničile. Gol za končni rezultat 26:26 je dosegla Katra Štular, najboljša strelka Kranjčank z osmimi zadetki. Pri gostjah jih je Aleksandra Tomasović zbrala šest. Tretji krog Logatčankam prinaša obračun z Branikom Mariborom, Gorenjke se bodo podale na gostovanje v Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Matija Mušič, trener Save Kranja:
"Po slabem prvem polčasu smo se dogovorili za nekaj sprememb v naši igri, kar je prineslo uspeh. Gostjam smo se približali in v končnico tekme prišli v majhnem zaostanku. Lahko bi se končalo s porazom, remijem ali zmago. Prigarali smo si to točko."

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca:
"Napeta končnica tekme in delitev točk, kljub visokem vodstvu ob polčasu. Na podlagi naših napak smo tekmo pripeljali v negotovo končnico. Sava Kranj si je zaslužila točko."

ŠDRŠ VRHNIKA : Ž.U.R.D KOPER 21:24 (12:14)
Nusdorfer (2) in Cankar (1) po 5; Teraž 8 (5), Berzelak 5.


Koprčanke so dobile še svojo drugo tekmo v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. Na gostovanju so ugnale ekipo Vrhnike, ki se je dobro upirala, a ni uspela ogroziti zmage Primork. Te so večina srečanja preživele v vodstvu in na koncu zasluženo slavile zmago s 24:21. Najboljši strelki pri gostiteljicah, Špela Nusdorfer in Jerneja Cankar, sta dosegli po pet zadetkov. Kaja Teraž jih je za Koper zabila osem. Vrhnika v prihodnjem krogu gostuje pri Olimpiji, Koper gosti Savo Kranj.

Še sledi:
sreda, 29. septembra, ob 19:30:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ

sobota, 9. oktobra, ob 18.00:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK OLIMPIJA

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK Z'DEŽELE 3 2 1 0 5
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 3 2 1 0 5
3 RK KRIM MERCATOR 2 2 0 0 4
4 ŽRD LITIJA 3 2 0 1 4
5 ŽRK KRKA NOVO MESTO 2 1 0 1 2
6 ŽRK VELENJE 1 0 0 1 0
7 ŽRK PTUJ 1 0 0 1 0
8 ŽRK TRGO ABC IZOLA 1 0 0 1 0
9 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 2 0 0 2 0
10 RŽK ZAGORJE 2 0 0 2 0
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 2 2 0 0 4
2 RK OLIMPIJA 1 1 0 0 2
3 ŠDRŠ VRHNIKA 2 1 0 1 2
4 RK SAVA KRANJ 2 0 1 1 1
5 RK ZVEZDA LOGATEC 2 0 1 1 1
6 RK BRANIK MARIBOR 1 0 0 1 0