29. 10. 2021

Dvoboj novincev pripadel rokometašem SVIŠ Ivančne Gorice

Uvodna obračuna osmega kroga Lige NLB sta se končala v korist Celjanov in rokometašev iz Ivančne Gorice.

Celjani tudi po osmem krogu Lige NLB ostajajo neporaženi. V domačem Zlatorogu so bili uspešnejši od gostov iz Ljubljane z rezultatom 31:25. Na drugem dvoboju, na katerem sta moči merila novinca v ligi, pa so bili uspešnejši rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice, ki so osvojili pomembni točki proti domači zasedbi Herza Šmartnega (23:30). V soboto bo sledilo nadaljevanje osmega kroga državnega prvenstva. Dobova se bo odpravila na gostovanje v Koper, Slovenj Gradec pa bo odpotoval v Ribnico. Jeruzalem Ormož bo priložnost za novi točki iskal proti razpoloženim Velenjčanom, Škofjeločani pa bodo gostili Maribor Branik. Tekma med LL Grosistom Slovanom ter Trimom Trebnjim bo na sporedu v petek, 5. novembra.

LIGA NLB, 8. KROG:

petek, 29. oktobra:
RD HERZ ŠMARTNO : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 23:30 (11:16)
Jerina 6, Avsec in Bučar po 4; Kutnar 8, Zavodnik in Košir po 5.


Igralec tekme: Aljaž Kutnar (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

Zasedba iz Ivančne Gorice je v Šmartnem pri Litiji dosegla tretjo zmago in se po nepopolnem krogu prebila na osmo mesto v Ligi NLB, tekmeci s tokratnega obračuna pa po svojem sedmem porazu ostajajo na zadnjem mestu lestvice.
Gostujoča zasedba je silovito odprla obračun v dvorani Pungart in si že po dvanajstih minutah igre priigrala pet zadetkov prednosti (9:4). V nadaljevanju so varovanci domačega trenerja Aleša Šmejca le povezali svoje vrste in se v 24. minuti približali na vsega dva zadetka zaostanka (11:13).
Nato so gostujoči rokometaši znova ujeli uvodni ritem. Na veliki odmor so odšli s štirimi zadetki prednosti (15:11), v začetku drugega polčasa pa razrešili vse dvome o zmagi. V 38. minuti so si priigrali prednost sedmih zadetkov (19:12) in lepe zaloge prednosti do konca dvoboja niso zapravili.
V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Aljaž Kutnar z osmimi, v domači pa Tim Jerina s šestimi zadetki.
Zasedba iz Šmartnega pri Litiji bo v prihodnjem krogu gostovala pri Mariboru Braniku, ekipa SVIŠ Ivančne Gorice pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Aleš Šmejc, trener Herza Šmartnega:
"Znova smo bili slabi v obrambi in prejemali lahke zadetke. V napadu smo bili prepogosto nezbrani. Prenos žoge v igri ni bil tekoč in posledica so bile številne tehnične napake. Gostje so povsem onemogočili našo igro nasprotnih napadov. Obramba SVIŠ Ivančne Gorice je delovala odlično, naša žal ni bila dovolj agresivna. Nismo uspeli priti do nasprotnih napadov oziroma prekiniti igre tekmecev in gostje so zasluženo slavili zmago."

Aleksander Polak, trener SVIŠ Ivančne Gorice:
"Mi smo prišli v  Herz Šmartno, zavedajoč se, da nas čaka zahteven obračun. Fantje so upoštevali navodila s priprav na tekmo. Slabši trenutki v napadu so se nam zgodili samo v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Ob polčasu smo to odpravili in na koncu povsem zasluženo zmagali na zahtevnem gostovanju."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MRK LJUBLJANA 31:25 (15:15)
Vlah 8, Ivanković 5; Pintar, Novak in Makivić po 4.


Igralec tekme: Aleks Vlah (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so pričakovano dosegli osmo zmago v državnem prvenstvu in so s stoodstotnim izkupičkom na prvem mestu. Odpor tekmecev iz Ljubljane pa so zlomili šele v drugi polovici tekme.
V prvem polčasu se je v Zlatorogu odvijala izenačena predstava, izbranci gostujočega trenerja Bojana Čotarja so si v sami končni prve polovice tekme priigrali dva gola prednosti (15:13).
Nato so Celjani naredili delni izid 7:0 in so v 38. minuti priigrali pet zadetkov prednosti (25:20). V nadaljevanju niso blesteli, z racionalno predstavo so dosegli novo zmago v Ligi NLB.
V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Aleks Vlah z osmimi, v gostujoči pa Žarko Makivić s štirimi zadetki.
Zasedba iz Celja bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, ekipa iz Ljubljane pa bo gostila Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI

Aleks Vlah, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Rezultat kaže, da je za nami zahteven obračun. Zahtevnejši od pričakovanj, čeprav Ljubljane nikakor nismo podcenjevali, saj smo videli njihove tekme. Prvi polčas je bil izenačen, v drugem delu pa smo prikazali veliko boljšo igro in mislim, da zasluženo zmagali."

 Žiga Rebevšek, rokometaš Ljubljane:
"Za nami je dobra tekma. Mislim, da smo bili večino dvoboja enakovredni tekmec Celjanom. Na koncu so pretehtale izkušnje in morda nekaj športne sreče. Videli pa smo, da se lahko enakovredno kosamo z vsakim tekmecem, če prikažemo hitro in srčno igro. Čestitam Celjanom za zmago, lepo je bilo znova igrati v domačem Zlatorogu."

Še sledi:
sobota, 30. oktobra, ob 19.00:
RD KOPER : RK DOBOVA
RD RIKO RIBNICA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

ob 19.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE

ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK MARIBOR BRANIK

petek, 5. novembra, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK TRIMO TREBNJE
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 8 0 0 16
2 RD TRIMO TREBNJE 6 6 0 0 12
3 RK GORENJE VELENJE 7 5 0 2 10
4 RD RIKO RIBNICA 7 5 0 2 10
5 RD URBANSCAPE LOKA 7 5 0 2 10
6 RD LL GROSIST SLOVAN 7 4 0 3 8
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 7 3 1 3 7
8 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 3 0 5 6
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 6 2 0 4 4
10 MRK LJUBLJANA 8 2 0 6 4
11 RK MARIBOR BRANIK 7 2 0 5 4
12 RK DOBOVA 7 2 0 5 4
13 RD KOPER 7 1 1 5 3
14 RK HERZ ŠMARTNO 8 1 0 7 2