27. 7. 2022

Cehte v vrste danskega prvaka

Slovenski reprezentant Nejc Cehte bo v novi sezoni vendarle nastopal v elitni evropski Ligi prvakov. Potem ko je skopski Vardar, s katerim je imel sklenjeno sodelovanje od letošnjega poletja naprej, zaradi finančne nediscipline izgubil mesto v evropskih tekmovanjih, je desni zunanji rokometaš začel iskati novo sredino. Našel jo je na Danskem, kjer bo okrepil tamkajšnjega prvaka, zasedbo GOG-a.

"Že nekaj časa smo iskali dodatnega desnega zunanjega igralca, zdaj pa se je ponudila res dobra priložnost. Nejc Cehte je dober strelec, obenem pa bo velika pridobitev za našo obrambo. Z njim ima naša ekipa dodatno širino in moč, ki sta potrebni za istočasno igranje v treh tekmovanjih, v katerih se moramo izkazati," komplimentov na račun 29-letnega slovenskega reprezentanta ni skrival direktor GOG-a, Kasper Jørgensen.

"Zelo sem vesel in ponosen sem, da smo z GOG-om sklenili sodelovanje. Vsi vedo, da je to fantastičen klub. Zelo se veselim tudi ponovnega igranja v Ligi prvakov. Čim prej si želim spoznati vse soigralce, trenerje in vse okoli kluba. Poznam Mortna Olsena (soigralec že v vrstah Hannovra, op. a.), ki mi je zelo pomagal pri tem prestopu. Komaj čakam začetek priprav na sezono. Najtežji del prilagajanja na novo okolje bo verjetno znanje danskega jezika," v šaljivem tonu nagovor za uradno spletno stran kluba zaključi Cehte.

Cehte je rokometno pot začel v Krškem. Na evropskem prizorišču je začel opozarjati nase v dresu Gorenja Velenja, katerega dres je nosil med letoma 2013 in 2018. Sledila je selitev v Nemčijo, kjer je bil zadnje štiri sezone član Hannovra. V zadnji sezoni Bundeslige je z njim zasedel 13. mesto v 18-članski druščini. Na 32 tekmah je zabil 57 zadetkov in podelil 53 asistenc, s čimer je bil tretji najboljši posameznik svoje ekipe.

V zadnjih letih je Cehte tudi redni član slovenske reprezentance. Do danes je zanjo zbral 44 nastopov in dosegel 66 golov.