28. 9. 2022

Testa proti Madžarski nova koraka proti EP

Slovenske rokometašice se od ponedeljka mudijo na zadnjem pripravljalnem tednu pred začetkom sklepnih priprav na novembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro. Do konca tedna jih čakata tudi dve pripravljalni tekmi z Madžarsko, prva že ta četrtek ob 19. uri v dvorani Zlatorog v Celju.


Na prvi tekmi se bodo slovenske rokometašice spoznavale z dvorano, ki bo od 4. novembra dalje gostila njihove prve dvoboje med evropsko elito proti Dankam, Švedinjam in Srbkinjam. Drugi obračun bo nato v soboto ob 17.30 gostila ljubljanska dvorana Stožice, ki jo Slovenke novembra prav tako želijo obiskati, saj bo v njej potekal drugi in finalni del tekmovanja.


Prvo tekmo iz Celja bo mogoče v neposrednem spletnem prenosu spremljati na Facebook strani in YouTube kanalu Rokometne zveze Slovenije, medtem ko bo dogajanje v Stožicah v živo prenašala TV Slovenija 2.


Selektor Dragan Adžić je po dolgem času na pripravah lahko pričakal vse najboljše razpoložljive slovenske rokometašice, že prvi trening pa mu je pokvaril načrte. Kapetanka Ana Gros je začutila bolečino v zadnji stegenski mišici, vratarka Maja Vojnovič pa si je lažje poškodovala gleženj. Prva tako proti Madžarski tako zagotovo ne bo nastopila, vprašljiv pa je tudi nastop slednje. 


»Iz preteklih akcij že imamo izkušnje, da ne moremo računati na vse najboljše rokometašice, a če gledamo s pozitivne plati, je dobro, da se je to zgodilo sedaj in ne čez mesec dni. Ekipa je v Ljubljano prispela dobro pripravljena in izredno motivirana. Rokometašice, ki so imele naporno pot na priprave, smo uspeli tudi odpočiti. Verjamem, da lahko tudi brez Ane Gros tekmi z Madžarkami odigramo na visoki ravni,« optimizma pred novima preizkusoma ne skriva selektor Adžić.


Skupaj s strokovnim štabom je pozorno spremljal tudi Madžarke. »Madžarska je v zadnjih letih izredno napredovala. Ima odlične mlade rokometašice, ki so bile dominantne v mlajših starostnih selekcijah, kjer jih je vodil isti selektor. Madžarska filozofija rokometa je sedaj drugačna, kakovostnejša od tiste izpred nekaj let in bližja tisti, ki nas na evropskem prvenstvu čaka proti Danski, Švedski in Srbiji. Verjamem, da bomo na teh dveh tekmah dobili prave odgovore, kaj moramo v mesecu dni do tekmovanja še popraviti,« o tekmicah pove Črnogorec na slovenski klopi.


»Z Madžarkami v preteklosti tekem nismo imele ravno na pretek. V svojih vrstah imajo kar nekaj novih posameznic, katere z video analizami spoznavamo,« uvodoma doda 22-letna Tija Gomilar Zickero, ki ima kljub mladosti za seboj že kar nekaj reprezentančnih izkušenj.


Desnokrilna rokometašica razkrije tudi s kakšne misli se v tem tednu po glavah podijo slovenski ženski reprezentanci. »Dobro se pripravljamo. S soigralkami se precej pogovarjamo o tem, kaj nas čaka v četrtek in soboto. Ob tem nam selektor vselej daje uporabne nasvete. Madžarke bodo zahtevne tekmice, a me gremo po zmagi. Želimo si, da bi bila to tudi prva koraka k tistemu, kar nas novembra čaka na evropskem prvenstvu,« še pristavi.


Vstopnice za obe tekmi so na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim (iskalnik najdete TUKAJ) ter preko spleta na spodnjih povezavah. V predprodaji njihova cena znaša osem evrov.


POVEZAVA DO SPLETNEGA NAKUPA VSTOPNIV ZA TEKMO V CELJU

POVEZAVA DO SPLETNEGA NAKUPA VSTOPNIV ZA TEKMO V LJUBLJANI

PRIPRAVLJALNI TEKMI ŽENSKE REPREZENTANCE

Četrtek, 29. septembra, ob 19.00 (Celje, dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : MADŽARSKA (spletni prenos)


Sobota, 1. oktobra, ob 17.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na TV Slovenija 2)

ROKOMETAŠICE NA PRIPRAVAH
Rokometašica igralno mesto Rojena Višina klub
Ana Abina leva zunanja 1997 175 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina levo krilo 1999 170 RK Krim Mercator
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 168 Sport-Union Neckarsulm e.V. (NEM)
Ana Gros desna zunanja 1991 186 Györi Audi ETO KC (MAD)
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka 2002 185 RK Krim Mercator
Barbara Lazović desna zunanja 1988 183 RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 178 RK Krim Mercator
Tamara Mavsar levo krilo 1991 173 Siofok (MAD)
Erin Novak leva zunanja 2002 177 ŽRK Z’dežele Celje
Elizabeth Omoregie srednja zunanja 1996 178 CSM Bucuresti (ROM)
Amra Pandžić vratarka 1989 178 CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko leva zunanja 1997 173 RK Krim Mercator
Maja Svetik levo krilo 1996 167 RK Krim Mercator
Alja Varagić desno krilo 1990 185 RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka 1998 180 Saint-Amand Handball (FRA)
Branka Zec vratarka 1986 179 VfL Waiblingen (NEM)
Nina Zulič srednja zunanja 1995 170 CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Nina Žabjek srednja zunanja 1998 178 RK Krim Mercator
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnik selektorja
Marko Mrak kondicijski trener
Grega Karpan trener vratarjev
Urban Brulc zdravnik
Daša Tomat terapevtka
Jan Lotrič terapevt
Aljaž Močnik odnosi z javnostmi
Anja Frešer vodja reprezentance