2. 1. 2022

Vranješevi izbranci nadaljujejo s pripravami na EP

V Zrečah so se po dvodnevnem novoletnem oddihu znova zbrali člani moške rokometne reprezentance, ki bo na Štajerskem nadaljevala s pripravami za nastop na evropskem prvenstvu.

Rokometna izbrana vrsta selektorja Slovenije, Ljubomirja Vranješa, je po povratku v Zreče opravila prvi trening v novem koledarskem letu. Reprezentančno moštvo je leto 2021 zaključilo v zmagovitem slogu, v dvorani Zlatorog je bilo na prvi v nizu treh pripravljalnih tekem pri odhodom na evropsko prvenstvo boljšo od zasedbe sosednje Hrvaške s 33:26 (17:15).

V dneh pred potjo v Debrecen, kjer bodo Slovenci za preboj v nadaljevanje tekmovanja iz skupine A tekmovali s Severnimi Makedonci, Danci in Črnogorci, bodo slovenski rokometaši svojo pripravljenost preizkušali na dveh obračunih z reprezentanco Italije. Ljubiteljem rokometa v Trbovljah se bo Slovenija predstavila v sredo, 5. januarja, dva dni za tem pa se bodo z zahodnimi sosedi pomerili še na koprski Bonifiki. Več informacij o nakupu vstopnic za dvoboja z Italijo najdete TUKAJ.

IZJAVI IZ REPREZENTANČNEGA TABORA

Miha Zarabec, rokometaš Slovenije:
"Vedno je lepo priti v domače kraje, sploh ko se z reprezentančnimi soigralci tako dobro razumemo in vlada odlično vzdušje. Dobri odnosi s preteklosti niso zbledeli, komaj čakamo, da se vse skupaj začne zares. V kratkem času pred prvenstvom moramo izpiliti vse podrobnosti, zato vsak dan delamo tako na igri v obrambi kot igri v napadu. V vseh elementih igre imamo še nekaj prostora za napredek. V preostalih dneh pred prvenstvom moramo dati vse od sebe, da se dvignemo na višjo raven."

Urh Kastelic, rokometaš Slovenije:
"Za nas vratarje je nekoliko lažje, tudi ko se ekipi priključimo kasneje. V klubskem dresu sem igral še po božiču, tako da sem ostal v tekmovalnem ritmu. Treba se je samo znova privaditi na znane obraze. Za reprezentanco in državo se zmeraj igra s srcem in vsi smo veseli, da smo tukaj. V zadnjih dneh pred prvenstvom moramo še izboljšati igro v obrambi, na kateri je bil poudarek že v prvem delu priprav. Ne ostane nam več veliko treningov in pa dve tekmi. Upam, da bomo blesteli v obrambi, saj to olajša delo nam vratarjev."
PRIPRAVLJALNE TEKME
Trbovlje (dvorana Polaj), sreda, 5. januarja, ob 20.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Koper (arena Bonifika), petek, 7. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Že odigrano:

Celje (dvorana Zlatorog), sreda, 29. decembra:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 33:26 (17:15)
EVROPSKO PRVENSTVO
Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)