12. 4. 2023

Remi med osami in vinarji

Rokometaši Gorenja Velenja so v zaostali tekmi 19. kroga lige NLB igrali neodločeno z gostujočo ekipo Jeruzalema Ormoža 28:28 (16:16).

Rokometaši Gorenja Velenja so na zaostali tekmi 19. kroga slovenskega prvoligaškega prvenstva naleteli na presenetljivo žilavega tekmeca. V zaostali tekmi 19. kroga lige NLB so igrali neodločeno z gostujočo ekipo Jeruzalema Ormoža. Velenjske ose so si z delitvijo točk v domači dvorani otežile boj za drugo mesto v končni razvrstitvi na ligaški razpredelnici.

LIGA NLB, 19. KROG

Torek, 11. april:
RK GORENJE VELENJE - JERUZALEM ORMOŽ 28:28 (16:16)
Sokolič 8 (5), Šiško in Pipp po 5; Kosi 8 (5), Ćirović 6.

Igralec tekme: Tilen Sokolič (RK Gorenje Velenje)

Po treh zaporednih gostovanjih je varovance Zorana Jovičića čakala prva in edina domača tekma v aprilu. Velenjčani so bili pred tekmo s 35 točkami na tretjem mestu in le za točko zaostajali za zasedbo trebanjskega Trima. Njihov torkov nasprotnik, ekipa Ormoža, pa je bila z 11 točkami manj na 10. mestu lestvice.
Še na začetku obračuna je kazalo, da bo šlo za rutinsko zmago favoriziranih Velenjčanov. Po 12 minutah tekme so domači vodili s petimi zadetki prednosti (9:4). A so gostje iz Ormoža do konca prvega polčasa znali onemogočiti napad domačih ter so ob polčasu presenetljivo izsilili izenačen izid (16:16).
Velenjčane je v drugem delu čakala zahtevna naloga, da obranijo domačo dvorano nepremagano. A so gostje nadaljevali odlično igro in so ves čas držali stik z domačo zasedbo ter večji del drugega polčasa vodili. Gostje so vodili tudi za tri gole. O zmagovalcu je odločala tesna končnica, v kateri so imeli prednost gostje, ki so poldrugo minuto pred koncem vodili za dva gola.
Domači so nadoknadili zaostanek in po preobratu vendarle prišli do neodločenega izida, s katerim so si zagotovili 36 točk, kolikor jih imajo tudi Trebanjci. Celjani na vrhu vodijo s 40 točkami.
Velenjčane v 22. krogu 6. maja čaka v Rdeči dvorani obračun z LL Grosistom Slovanom, Ormožani pa se bodo v domači dvorani Hardek 15. aprila merili z Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
˝Tekmo smo dobro odprli, uspeli smo narediti manjšo razliko, ampak je nato spet sledil padec. Našo slabšo igro je ekipa Ormoža uspela izkoristiti. Mi smo danes zgrešili preveč čistih strelov, kar je privedlo do tega, da smo goste večji del tekme lovili. Na koncu nam je rezultat uspelo izenačiti, ampak nam je za zmago malo zmanjkalo.˝

Tilen Kosi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
˝Po tekmi imamo malo grenak priokus, saj smo na koncu zapravili sedemmetrovko za zmago. Smo pa zelo veseli velike in pomembne točke. Po uvodnem zaostanku za pet zadetkov smo se zbrali, strnili obrambo ter odigrali tako kot smo si želeli. Mislim, da smo si danes točko zaslužili z dobro igro v drugem polčasu.˝