12. 4. 2023

Koprčani premagali Krško

Rokometaši Kopra so v 22. krogu lige NLB v gosteh premagali Krško z 28:22 (15:13).

Koprčani so po deveti zmagi zadržali sedmo, Krčani pa ostajajo na zadnjem mestu v 14-članskem elitnem domačem ligaškem tekmovanju.

LIGA NLB, 22. KROG

Sreda, 12. april:
RK KRŠKO - RD KOPER 22:28 (13:15)
Sobotič 4, Novak in Romih po 3; Žagar 10 (3), Poklar in Bratkovič po 5.

Rokometaši z Obale so v zadnjih dvajsetih minutah zlomili odpor Posavcev. Med 39. in 46. minuto so pri vodstvu s 17:16 naredili delni izid 5:1 ter povedli s 22:17. Lepega kapitala v končnici niso zapravili, vseskozi so bili zbrani, pravočasno dosegali gole in zatrli vse poskuse domačih rokometašev po morebitnem prevratu.
V primorski ekipi je bil najbolj učinkovit Matevž Žagar z desetimi goli. Tine Poklar in Adam Bratkovič sta prispevala po pet zadetkov, izkazal pa se je tudi vratar Marin Đurica, ki je zbral 15 obramb. V posavski zasedbi je Tadej Sobotič dosegel štiri, Mitja Romih in Andraž Novak pa po tri gole.
Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, ekipa iz Krškega pa v Mariboru.

IZJAVI PO TEKMI

Josip Žitković, rokometaš RK Krško:
"Dobro smo odprli tekmo imeli smo razpoloženega vratarja Logarja, vendar so v nadaljevanju naredili preveč napak in to nas je stalo dobrega rezultata na koncu. Čestitke ekipi Kopra mi pa gremo po nove točke."

Rok Marić, igralec RD Koper:
"Težka tekma v Krškem, vedeli smo da ne bo lahko. Imeli smo tudi malo problemov z virozami  in poškodbami, kljub temu smo pokazali dobro tekmo in imeli dobrega vratarja, ki nam je pomagal. Čestitke tudi Krčanom za fer tekmo."