11. 5. 2023

Velenjčanke zmagovalno s Ptuja

Na zaostali tekmi 3. kroga končnice so Velenjčanke slavile zmago nad Ptujčankami s 26:18.

Velenjčanke zasedajo sam vrh v skupini ekip, ki se borijo za končno uvrstitev med 5. in 8. mestom. Ptujčanke so z izkupičkom enega remija in treh porazov v končnici na repu lestvice.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Sreda, 10. maja:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ : ŽRK VELENJE 18:26 (9:8)
Krasnič 6 (1), Luknjar 4; Ferenc 14 (7), Oder 4 (2).

Na sredini tekmi v športni dvorani ptujske osnovne šole Ljudski vrt so Velenjčanke vknjižile zanesljivo zmago nad gostiteljicami. Kljub razliki osmih zadetkov ob izteku igralnega časa pa dvoboj ni bil tako enostranski, kot daje vedeti končni rezultat. Domačinke iz Ptuja so se v prvem polčasu ob odlični igri v obrambi vodile in na odmor odšle v minimalni prednosti z 9:8.
V nadaljevanju so na plin stopile gostje iz Šaleške doline, ptujsko-ormoška zasedba pa se ni uspela opreti tekmicam. Velenjčanke so Mineo Kolenko, najboljšo strelko v četi Mateja Bračiča, ustavile pri treh golih in vpisale zmago s 26:18.
Najboljša strelka za domače je bila Alja Polona Krasnič s šestimi, za gostje pa Nastja Ferenc s 14 goli.

IZJAVI PO TEKMI

Kaja Korpar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Po solidni predstavi v prvem polčasu smo odšle na odmor z golom prednosti. V drugem polčasu pa je zmanjkalo moči, da bi tekmo izpeljale tako kot bi morale."

Nastja Ferenc, rokometašica ŽRK Velenje:
"Tekma je bila po dolgem premoru, opazil se je tisti krč na začetku, sploh v realizaciji strelov. Nekako smo trdno skup stopile v obrambi, kar se je dosti poznalo. V drugem polčasu smo to stopnjevale, dodale še realizacijo v napadu in se veselimo novih dveh točk."