11. 5. 2023

Celjani v petek proti motiviranim Mariborčanom

Na petkovih tekmah 24. kroga Lige NLB se bodo spopadli rokometaši Celja Pivovarne Laško in Maribora Branik ter Krškega in LL Grosista Slovana.

V soboto bodo na sporedu še obračuni v Kopru, Ormožu, Krki in Slovenj Gradcu.

LIGA NLB, 24. KROG

Petek, 12. maja, 19.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK MARIBOR BRANIK

IZJAVA PRED TEKMO

Denis Strašek, rokometaš RK Maribo Branik:
"Jutri nas čaka težko gostovanje v Celju. Vsi vemo za kakšno ekipo gre. Pokalni premor smo z ekipo izkoristili za malce počitka in temeljito pripravo na jutrišnjega tekmeca. Kot vsako tekmo je naš cilj dati vse od sebe in se držati navodil trenerja. Z ekipo smo zelo motivirani in obljubljamo borbo za vsako žogo.”

Nebojša Bojić, vratar RK Celje Pivovarna Laško: 
"Na nas je, da maksimalno zavzeto oddelamo sezono do konca. Ni pomembno ali bomo že pred samim zaključkom državnega prvenstva potrdili naslov državnega prvaka, mi moramo vse tri tekme odigrati po svojih najboljših močeh ter slaviti tri zmage."

Petek, 12. maja, 19.30:
RK KRŠKO - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Sintič, rokometaš RK Krško:
"V petek nas čaka ena bolj pomembnih tekem v sezoni. V goste k nam prihaja ekipa Slovana, ki v zadnjem času igra zelo dobro. Na tekmo smo se dobro pripravili in bomo naredili vse kar je v naši moči, da točki ostaneta doma. Vemo, da bo težko, zato vabim vse navijače na tekmo, da nas podprejo, obljubljamo boj do zadnje sekunde!"

Marko Lipovac, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
“Čaka nas težka tekma proti neugodnem nasprotniku, ki je kljub položaju na lestvici vedno prikazal boj do zadnje sekunde. Na tekmo smo se dobro pripravili in verjamem, da z zbrano igro nazaj v Ljubljano prinesemo dve točki.”

Sobota, 13. maja, 18.00:
RD KOPER - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Bor Breznikar, rokometaš RD Koper:
"Po Final Four Pokalu, kateri se ni izšel po naših željah, nas čakajo še tri tekme v prvenstvu. Prva v soboto doma z Dobovo, katera bo iskala točke za obstanek v ligi. Mi se s tem ne smemo obremenjevati in moremo pokazati našo dobro igro in verjamem, da če se bomo držali dogovorov, bomo tekmo v soboto zmagali."

Blaž Pintar, rokometaš RK Dobova:
"V soboto nas čaka zelo težka tekma v Kopru. Na obalo odhajamo dobro taktično pripravljeni in motivirani, da domov odnesemo dve točki."


Sobota, 13. maja, 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Igralci, ki bomo na voljo za tekmo, obljubljamo, da bomo tudi tokrat dali vse od sebe. To tekmo lahko dobimo le ob novi fanatični podpori naše publike. Edino tu vidim našo priložnost za zmago, saj smo velikem dogodku minuli vikend povsem fizično in čustveno izčrpani. Ta zmaga proti Loki bi nam res ogromno pomenila in tudi dvignila kakšno mesto višje na lestvici."

Lenart Klemenčič, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto odhajamo v Ormož, kjer nas čaka zelo težko gostovanje, ki na domačem terenu igra zelo dobro in ima zelo glasno podporo iz tribun. Čez teden smo dobro trenirali in se pripravili na nasprotnika, tako da če bomo tekmo dobro odprli in se borili do zadnje sekunde, verjamem da se bomo veselili zmage." 

Sobota, 13. maja, 19.00:
MRK KRKA - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Blaž Brajer, rokometaš MRK Krka:
"Po osvojenem tretjem mestu na Final4 v Ormožu se že pripravljamo na tekmo proti ekipi SVIŠ-a iz Ivančne Gorice, kjer bomo morali biti zbrani pri zaključnih strelih in čvrsto odigrati v obrambi. Tekma je za nas pomembna, saj se borimo za 4. mesto na lestvici in posledično tudi uvrstitev na evropsko tekmovanje v naslednji sezoni. Zato vabim čim več navijačev, da nas pridete podpret ter nam z vašim navijanjem pomagate do nove zmage."

Denis Struna, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Po 14-dnevnem tekmovalnem premoru gostujemo pri ekipi iz Novega mesta, ki velja za zahtevnega nasprotnika. Že na prvi tekmi smo prikazali dobro predstavo, ki jo moramo v Novem mestu nadgraditi, vseeno pa pričakujemo zelo težko tekmo, na katero smo dobro pripravljeni in samo z zbranostjo tako v obrambi kot napadu lahko domov prinesemo točko ali dve."

Sobota, 13. maja, 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC - RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Tarik Velić, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Ribnice, s katero se borimo za 5. pozicijo na lestvici. Pričakujem zanimivo srečanje in dobro atmosfero v naši dvorani, mi pa bomo dali vse od sebe da si priborimo nove dve točki!”

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"Pred nami so še “finalne” 3 tekme prvenstva. Po zadnjih informacijah pa na preostalih tekmah ne moremo več računati na Milićevića, Grebenca in Gorenca. Vseeno odhajamo na težko gostovanje v Slovenj Gradec odločeni, da presenetimo in vknjižimo prepotrebni 2 točki.”