13. 5. 2023

Trebanjci v Velenje po ohranitev upov za naslov

Moštvo Trima Trebnjega bo v nedeljo, ob 20.00, gostovalo v velenjski Rdeči dvorani.

Domača zasedba Gorenja Velenja, ki je v tej sezoni že prekrižala načrte varovancem Uroša Zormana, bo ta konec tedna lahko močno posegla v končno odločitev o naslovu prvaka v Ligi NLB. Scena za zaključek sezone je postavljena: Celjani imajo, ob tekmi več po petkovi zmagi nad Mariborom Branikom, 46, Trimo 40 in Gorenje 39 točk. 

Nedelja, 14. maja, 20.00:
RK GORENJE VELENJE - RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Zavedamo se kaj nam ta tekma prinaša. Ce želimo osvojiti drugo mesto se moramo zbrati in prikazati boljšo igre kot v zadnjih tekmah, dati svoj maksimum in prikazati predstavo, ki je bila za nas značilna in s katero smo prihajali do zmag. Trebnje je zelo kakovostna ekipa, katera ima na vseh položajih dva zelo kakovostna igralca, kljub temu menim, da če prikažemo borbeno igro v obrambi in zmanjšamo število tehničnih napak, nam bo uspelo osvojiti dve točki.  Ostale so le se tri tekme na katerih moramo biti 100-odstotni, če želimo osvojiti drugo mesto, začenjamo pa v nedeljo proti ekipi Trebnjega. Želimo si, da s pomočjo polnih tribun pridemo do prvega para točk na poti do končnega drugega mesta.”

Marko Kotar, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Teden je za nas malo daljši, saj bomo tekmo odigrali v nedeljo. Priprave na derbi z Gorenjem potekajo tako kot proti vsakemu tekmecu, a še vseeno se zavedamo, da so Velenjčani trd oreh. To smo občutili tudi na domačih tleh, ko so nas ose novembra tudi premagale. Hkrati tudi upam, da nas bodo naši navijači prišli podpret v Rdečo dvorano v čim večjem številu, ker tako podporo, kot smo jo imeli v Celju, je kot da bi bili naš 8. igralec. Upam, da se bo tekma skupaj z njihovo pomočjo obrnila v našo korist in da bosta 2 točki romali v Trebnje."