13. 5. 2023

Pester urnik tekem v 1. ženski rokometni ligi

V četrtek se bo dogajanje v 1. ženski rokometni ligi nadaljevalo na dveh prizoriščih.

V že odločeni skupini končnice 1. - 4. mesta bodo rokometašice iz Novega mesta poskušale doseči svojo prvo zmago v končnici, medtem ko bo zasedba Save Kranja na Vrhniki poskušala podaljšati svoj niz neporaženosti.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Sobota, 13. maja, 20.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - RK KRIM MERCATOR

IZJAVI PRED TEKMO

Ana Abina, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"V soboto nas čaka zadnja domača tekma v letošnji sezoni. Zavedamo se, da je ekipa Krima favorit. Prikazati hočemo čim boljšo igro z malo tehničnimi napakami. Kot ekipa pa si želimo, da bi nas na zadnji domači tekmi podprlo cim več navijačev, po koncu tekme pa bi se skupaj podružili v baru Oaza, kjer bo tudi zaključek. Se vidimo!"

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Veselimo se še ene tekme z Mlinotestom, ki iz dneva v dan prikazuje profesionalno delo in dobro igralsko postavo, ki ima velik potencial ter kvalitetno vodenje. Verjamem, da bo to še en praznik rokometa z dobro podporo navijačev, ki jih je vedno veliko število v Ajdovščini, kar dobro vpliva na razvoj slovenskega rokometa. Verjamem, da bomo na visokem nivoju, ki se od nas pričakuje."

KONČNICA 5. - 8. MESTA

Sobota, 13. maja, 19.00:
ŽRD LITIJA - ŽRK VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Blažka Hauptman, rokometašica ŽRD Litija:
"Pred nami je zadnja domača tekma. Čeprav smo na zadnjih nekaj tekmah delovale nekoliko neprepričljivo, si želimo prikazati našo pravo igro ter ob glasni podpori s tribun, še zadnjič slaviti pred domačimi navijači v letošnji sezoni."

Patricija Pikl, rokometašica ŽRK Velenje:
“Po zmagi nad Ptujem, nas v tem tednu čaka se ena tekma proti Litiji. Ekipa Litije na domačem igrišču igra zelo dobro, zato moramo že od prve minute začeti zbrano in borbeno. Želimo si nadaljevati niz neporaženosti v končnici in s taksno miselnostjo se odpravljamo na gostovanje.”

Sobota, 13. maja, 19.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ - ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Minea Kolenko, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Igra v končnici nikakor ne steče po naših željah. V soboto je zadnja domača tekma tega prvenstva proti Izoli, ki je naš neposredni tekmec za 7. mesto. Predvsem si želim, da se od te sezone poslovimo pred domačo publiko z najboljšo možno predstavo, saj si navsezadnje naši navijači to zaslužijo. 
Vse pa vabim, da nas pridete podpreti in pomagate k čim boljšemu rezultatu."

Alma Arnautović, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V ponedeljek nas čaka tekma proti ekipi Velenja. V tekmo bomo vstopile zbrane in motivirane, da prikažemo dobro igro pred domačo publiko. Želimo pokazati borbeno igro v obrambi ter strpno in potrpežljivo igro v napadu. Cilj je končati tekmo s pozitivnim rezultatom."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sobota, 13. maja, 19.00:
RK PIRAN - RK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Vladoša Nižetič, pomočnica trenerja RK Piran:
"Uspešno sezono želimo zaključiti z zmago na zadnji domači tekmi. Verjamem, da se bo naša odlična mlada ekipa ponovno izkazala in še zadnjič letos razveselila domačo publiko. Z nasprotnicami se dobro poznamo, v razvlečeni končnici za dokončno razvrstitev pa bo odločala notranja motivacija."

Matjaž Drolc, pomočnik trenerke RK Ljubljana: 
"V Piran se odpravljamo motivirani in z željo po novih dveh točkah. Kljub temu, da smo si dva kroga pred koncem že zagotovili končno 9. mesto dekleta na treningih zelo dobro trenirajo in so željne dokazovanja. Pričakujemo zanimivo in borbeno tekmo."

Nedelja, 14. maja, 18.00:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK OLIMPIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Jana Košir, igralka RK Zvezda Logatec:
"Preteklo tekmo z Olimpijo smo prikazale slabšo igro v obrambi in v nedeljo si to želimo popraviti. Tekma bo posebna, ker je naša zadnja v domači dvorani pred našimi gledalci, za nekatere tudi zadnja tekma pred zaključkom kariere. Iz teh razlogov si želimo prikazati borbeno igro, predvsem pa v njej uživati."