14. 5. 2023

Tekmovanje v 1. ŽRL vse bližje sklepnemu dejanju

Peti krog končnice v 1. ženski rokometni ligi je postregel z raznovrstnimi in zanimivimi srečanji, na katerih so priložnost za dokazovanje dobile številne mlade rokometašice.

Krimovke so ostale neporažene tudi na zadnjem derbiju z Ajdovkami v sezoni 2022/23, Litijanke pa so z zmago nad Velenjem znova dokazale, da so na domačem terenu sila neugoden tekmec za vsako zasedbo. Ptujčanke so proti Izolankam prišle do težko pričakovanih dveh točk, medtem ko je Ljubljana slavila zmago proti Piranu po enakovrednem prvem polčasu. Logatčanke so na edinem nedeljskem dvoboju večino dela opravile prav v prvi polovici tekme in premagale Olimpijo.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Sobota, 13. maja:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - RK KRIM MERCATOR 21:35 (10:21)
Perazić 7 (4), Ferfolja (2) in Fegic po 3; Radičević 8 (2), Rosiak 5.

IZJAVI PO TEKMI

Sladjana Perazić, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
''To je bila ena izmed najboljših sezon s katero smo izjemno zadovoljni. Za Krim se ve, da je vrhunska ekipa, mi smo se borile kot vsako medsebojno tekmo in dale vse od sebe, zato sem na svoje punce res ponosna." 

Maja Svetik, rokometašica RK Krim Mercator:
"Na tekmo smo prišle motivirane, ne glede na to, da se je sezona že praktično zaključila. V obrambi smo se držale dogovora, hitro odigrale akcije v napadu in bile uspešne v realizaciji. Motivacija in borba je pripeljala do zmage na še zadnjem gostovanju sezone." 

KONČNICA 5. - 8. MESTA

ŽRD LITIJA - ŽRK VELENJE 33:28 (15:11)
Gavrilovič in Kogovšek po 7; Ferenc 6 (3), Jeras 5 (1).

IZJAVI PO TEKMI

Blažka Hauptman, rokometašica ŽRD Litija:
"Vedele smo, da nas čaka težka tekma. Tekmo smo začele dobro tako v obrambi kot v napadu. Čeprav je bilo vmes nekaj črnih minut, smo se vseeno zbrale. Vesele smo da smo zadnjo domačo tekmo sezone zmagale."

Nastja Ferenc, rokometašica ŽRK Velenje:
"Vedela sem, da prihajamo na teren Litije, kjer je zmeraj težka tekma. Realno je bilo toliko čistih priložnosti zgrešenih, da smo težko prišle nazaj, teple so nas tehnične napake in nezbranost, tako v napadu kot v obrambi. Litija se zasluženo veseli teh točk. Verjamemo, da v naslednjih tekmah nadoknadimo izgubljeni točki, da obdržimo peto mesto na lestvici."

ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ - ŽRK TRGO ABC IZOLA 25:22 (12:10)
Kolenko 16 (6), Frangež, Puž in Krasnič po 2; Cerovak 6 (1), Nadarević (1) in Berzelak po 4.

IZJAVI PO TEKMI

Minea Kolenko, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"To zmago smo potrebovale. Nas dodatni igralec danes je bila publika, za izjemno vzdušje se jim zahvaljujem, prav tako pa čestitam igralkam za borbeno igro do zadnje sekunde."

Taira Nadarević, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V napadu nam je žoga šla prepočasi, tudi v obrambi se nismo držale dogovorjenega. V naslednjem tednu imamo še tri tekme, tako da mislim da moramo še to popravit, da zaključimo v stilu sezone."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

RK PIRAN - RK LJUBLJANA 22:30 (11:11)
Borišek 11 (7), Turnšek 5; Cerovak 8 (4), Ocepek 7.

IZJAVI PO TEKMI

Neja Polak, rokometašica RK Ljubljana:
"Današnje zmage se zelo veselimo. Zmaga v gosteh je vedno najslajša. Piran nam je v naši ligi skozi leta bil kar trn v peti. Premagale smo jih  doma in na domačem terenu. Tako smo samo še potrdile, da smo boljše. Zmagale smo zelo visoko. Bolj kot so Pirančanke izgubljanje moči, večjo motivacijo smo imele in še bolje igrale. Ko smo motivirani, smo aktivni, ukrepamo in se premikamo naprej proti cilju. In zmaga je bila naš cilj."

Neja Turnšek, rokometašica RK Piran:
"V prvem polčasu smo dobro igrale, nato pa nam je  v drugem polčasu zadnjih 15 minut pričelo primanjkovati moči. Poznala se nam je utrujenost. Padla nam je motivacija. Zelo smo si želele zmage, žal pa smo morale priznati premoč ekipe iz Ljubljane, saj smo z nezbranostjo in preveč lastnih napak dovolile nasprotnicam, da so nas premagale z rezultatom 22:30. Nasprotnice so na koncu zasluženo slavile. Čestitke!"

Nedelja, 14. maja:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK OLIMPIJA 25:21 (15:9)
Košir J. 8 (3), Stojanović Železnik 6; Bedrač (1) in Potočnik po 4.

IZJAVI PO TEKMI

Jana Košir, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Glede na vse naše poškodbe in na to, da nismo niti vedeli, kako bi sestavili postavo, se mi zdi, da se je tekma super odvila. Vse smo bile res borbene in tudi tiste, ki po navadi nimajo glavne vloge, so tokrat prevzele odgovornost. Nekatere smo igrale našo zadnjo tekmo v tej dvorani, zato je bila motivacija še toliko večja."

Eldona Gega, rokometašica RK Olimpija:
"Nismo zadovoljne. Slabo smo začele tekmo, jo sicer nadaljevale bolje, a to ni bilo dovolj. Pogovorili smo se, kaj moramo izboljšati in to bomo tudi storile. Na zadnji tekmi pričakujemo zmago in se bomo za njo zagotovo zelo potrudile."