23. 6. 2023

Na drugi tekmi SP U21 remi proti Bahrajnu

Na drugi tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva do 21 let je Slovenija iztržila remi proti Bahrajnu.

SVETOVNO PRVENSTVO DO 21 LET, SKUPINSKI DEL:

Četrtek, 22. junij (Atene, Grčija):
SLOVENIJA - BAHRAJN 29:29 (12:12)
Slovenija: Škrinjar 1, Mlivić 7, Velić 1, Janc 7, Levstek, Kačičnik, Soršak, Miklavec 2, Lukman, Ćirović 4, Majcen, Rot 4, Gregorič 3, Šilc; Zupančič, Rauh.

V eni najbolj razburljivih tekem 24. svetovnega mladinskega prvenstva do 21 let Slovenija ni našla poti do zmage proti Bahrajnu, reprezentanci sta vpisali sploh prvi remi na letošnjem turnirju. Po dveh tekmah ima Slovenija na svojem računu tri točke, Bahrajn pa eno, tako da obe strani ostajata v boju za uvrstitev v glavni krog.

Slovenija je na začetku tekme vodila z 1:0 in 2:1, vendar se nato nikoli ni uspela prebiti v ospredje, tako da so bili Azijci večji del v rahli prednosti. Kljub temu je bilo njihovo največje vodstvo znašalo le tri gole pri 20:17 in 24:21 v drugem polčasu.

Bahrajnski vratar Hesham Isa je dobro opravil svoje delo in tekmo končal s 16 obrambami. Še posebej zanesljiv je bil v prvem polčasu, ko obranil kar 45 odstotkov vseh slovenskih strelov na njegova vrata. 

Slovenska četa je v zadnjih minutah dvoboja uspela strniti svoje vrste. Po tem, ko so se Bahrajnci že nadejali zmage je v zadnji minuti odgovornost prevzel Mitja Janc, ki je dvakrat zadel s sedmih metrov - s svojim zadnjim strelom je priboril remi, ki ohranja slovenske upe napredovanja iz skupine pri življenju. Naše fante nova tekma čaka že v četrtek, ob 17.00 se bodo na zadnji tekmi rednega dela pomerili proti Švedski.

IZJAVA PO TEKMI

Saša Prapotnik, selektor Slovenije U21:
"Z glavo nismo bili pri stvari. Slabo smo otvorili tekmo, nato pa smo želeli odigrati na silo, kar ni mogoče na takšnih obračunih. S tem smo Bahrajncem dali veter v jadra. Zasluženo ali ne, na koncu smo osvojili točko, ki nas ohranja v igri za uvrstitev v nadaljnjo tekmovanja kot zmaga. Srečanje s Švedi bo odločalo o tem, kdo bo s seboj v drugi del turnirja odnesel dve točki."