15. 9. 2023

Na sporedu uvodni krog državnega prvenstva za ženske

V boj za naslov se podajajo tudi rokometni klubi v ženski konkurenci.

V dvorani Zlatorog v Celju se v soboto, 16. septembra, začenja boj za novo lovoriko državnih prvakinj v rokometu za ženske, tekme prvega kroga se bodo ta konec tedna igrale tudi v Litiji in na Dolenjskem. Branilke naslova se bodo proti Izolankam pomerile šele čez teden dni. 

Trener Mlinark Jan Žbogar je zadovoljen s priprave svoje čete: "Nekaj rezerve še imamo pri ekipni kombinatoriki in taktiki, ker zaradi nekaj poškodb v pripravljalnem obdobju, nismo uspeli vsega narediti kot smo načrtovali. V prvih dveh tednih sezone nas že čakajo štiri pomembne tekme, tako da časa za izgovore ni. Na srečo so moje punce najboljše, ko nam je najtežje, zato verjamem, da bodo svojo kvaliteto pokazale že na prvem srečanju in iz tekme v tekmo to le še izboljševale."

"Pričakujemo borbeno in težko igro, a nam ne primanjkuje motivacije in želje po zmagi. V tekmo moramo vstopiti zbrano in od prve minute garati za pozitiven izid," je po besedah Alje Polone Krasnič taktika igralk ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož. Z enakimi mislimi bo v sezono vstopilo tudi ostalih sedem ekip. 

"Novo sezono med elito začenjamo doma po Velenjskih težavah z dvorano. V letošnji sezoni želimo narediti korak naprej in se vmešati v boj za zgornji del lestvice. Za dosego cilja bomo morali biti na najvišjem nivoju skozi celotno sezono," pravi glavni strateg Litijank, Boštjan Kogovšek.

1.A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA - ŽENSKE, 1. KROG

Sobota, 16. septembra, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

ob 19.00:
ŽRD LITIJA – ŽRK VELENJE
ŽRK KRKA NOVO MESTO – ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ

Ponedeljek, 25. septembra, ob 18.00
RK KRIM MERCATOR – ŽRK TRGO ABC IZOLA