15. 9. 2023

V Trebnju derbi z Velenjčani

Celjani v lovu za prvimi točkami, v Trebnjem derbi z Velenjčani.

Drugi krog državnega rokometnega prvenstva se v soboto začenja na štirih prizoriščih, v neposrednem prenosu bo tekma med Trebanjci in Velenjčani. Do prvih točk se bodo skušali prebiti tudi branilci naslova.  

Koprčani gostijo Škofjeločane, za katere bo to prva tekma sezone. Novomeška Krka bo prve točke sezone lovila na Slovanu. "Pričakujemo, da nas bo publika podprla v velikem številu in prepoznala, da imamo mlado ekipo, ki raste iz tekme v tekmo. Prostora za napredek je še ogromno. Dali bomo vse od sebe in verjamem, da se lahko borimo za novi dve točki," je pred domačo tekmo strnil misli Mislav Nenadić. "Vemo, da nas čaka zelo neugoden tekmec, pričakujem kakovostno rokometno tekmo," je v imenu Krke povedal Vojislav Vukić. "Na tekmece se pripravljamo zelo intenzivno, verjamem, da se v Novo mesto vrnemo z obema točkama."

Tretji sobotni obračun bo potekal v Ormožu, kjer bodo Slovenj Gradčani po neodločenem izidu s prve tekme lovili poln izkupiček točk. Prav toliko jih imajo trenutno rokometaši iz Ormoža, ki so z devetimi zadetki prednosti trenutno prva ekipa lestvice. "Vsi vemo, da na Hardeku ni lahko zmagati, vendar v Ormož odhajamo polni optimizma. Menim, smo pripravljeni na boj z vinarji," so besede Matije Pandeva, ki obljublja, da se bodo borili do zadnjega. 

V prestolnici se bosta pomerila tudi MRK Ljubljana in RD Riko Ribnica, za katerega gostitelji pravijo, da so neugoden tekmec. "S tekmeci smo se srečali že v sklopu poletnih prijateljskih tekem. Imajo kvalitetno ekipo in so neugoden nasprotnik, vseeno pa verjamemo, da lahko z zbrano igro in čvrsto obrambo računamo na napeto tekmo," je povzel misli pred soboto Matevž Jaklič. Kapetan Ribničanov Mitja Nosan pred dvobojem pravi: "Po neuspelem prvem krogu pred domačimi navijači nam ne preostane drugega, kot da v soboto v Ljubljani prikažemo boljšo, predvsem pa bolj sproščeno igro. Vemo, da nam tudi ekipa Ljubljane ne leži najbolje, ampak vseeno bomo naredili vse, da dve točki odnesemo domov v Ribnico."

Celjani bodo prve točke v sezoni lovili na večernem obračunu v Ivančni Gorici, ki je bila v prvem krogu za tri zadetke boljša od Ribničanov. "Po zelo napornem gostovanju na Danskem v Ligi prvakov, nas že jutri čaka nova tekma. Težko gostovanje v Ivančni Gorici pri ekipi Sviša. To bo zelo pomembno gostovanje za nas, enostavno si ne smemo več privoščiti novega spodrsljaja. Sviš je v prvem krogu pokazal, da so v dobri formi, da so ekipa, ki zna igrati rokomet. Zagotovo bodo zelo motivirani, da znova pripravijo presenečenje, ampak mi bomo pripravljeni. V Ivančno Gorico gremo po dve točki," zagotavlja Alem Toskić s klopi Celjanov, medtem ko Andraž Justin iz vrst gostiteljev meni: "Tekme proti aktualnim državnim prvakom je vedno lepo igrati. Prav tako bo to naša prva domača tekma v tej sezoni, kjer se bomo poizkušali pokazati v najboljši luči. Pomembno bo, da v napadu ne bomo izgubljali žog ter se borili v obrambi, potem pa bomo videli kaj nam bo to prineslo."

Nedeljsko tekmo med Trebanjci in Velenjčani si boste ljubitelji rokometa lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 1. »Na tekmo se odpravljamo neobremenjeni,« je na druženju z novinarji povedal trener os, Zoran Jovičić. »Naša naloga je, da v tekmo vstopimo maksimalno.« »Želimo si prikazati najboljšo igro in se domov vrniti z dvema točkama,« dodajajo rokometaši. 

2. krog Lige NLB zaključujeta Škofljica in Dobova, dvojica, ki bo lovila prve točke sezone. »V nov teden smo stopili s polno zagnanostjo. Favorizirano ekipo Dobove ne smemo podcenjevati. Verjamem, da se bomo borili do zadnje minute,« je povzel misli kluba Juš Rot. »Zavedamo se napak, ki smo jih storili proti Ormožu in jih želimo popraviti. Smo visoko motivirani in verjamem, da bomo odigrali kvalitetno tekmo in prišli do prvih točk v novi sezoni,« pa so prepričani v taboru Dobove.

LIGA NLB, 2. KROG

Sobota, 16. septembra:
RD KOPER – RD URBANSCAPE LOKA
RD LL GROSIST SLOVAN – MRK KRKA 
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SLOVENJ GRADEC
MRK LJUBLJANA – RD RIKO RIBNICA
RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja, 17. septembra, ob 18.00:
RK TRIMO TREBNJE – RK GORENJE VELENJE

ob 20.00:
ŠRD ŠKOFLJICA – RK DOBOVA 

*Prenos vseh tekem Lige NLB na RZS TV