21. 9. 2023

V Novem mestu obračun razpoloženih Krkašev in Ormožanov

Nov konec tedna prinaša novo sedmerico zanimivih obračunih tretjega kroga Lige NLB.

Tekmovalno dogajanje tretjega kroga državnega prvenstva bodo že v petek odprli rokometaši Dobove in Trima Trebnjega, v soboto pa bodo prvi na delu Velenjčani, ki bodo gostili razpoloženo zasedbo SVIŠ Ivančne Gorice ter zmage lačni Celjani, ki se bodo pomerili z ekipo Ljubljane. Urbanscape Loka se bo pred domačimi navijači udarila s Slovanovci, Škofljica pa bo odpotovala na Koroško na obračun s Slovenj Gradcem. Koper bo gostoval v Ribnici, na dolenjskem pa se bo odvila tudi tekma kroga, na kateri bo Krka svoj zmagovalni niz poskušala podaljšati proti neporaženim Ormožanom.

Petek, 22. septembra, 19.30:
RK DOBOVA - RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Domen Gerjovič, rokometaš RK Dobova: 
"V petek nas čaka nova tekma proti favoriziranem nasprotniku iz Trebnjega, ki ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih posameznikov. Verjamem, da lahko z borbenostjo in veliko željo pridemo do ugodnega izida."

Ignjat Nešić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"V petek nas čaka drugo gostovanje v letošnji sezoni proti ekipi Dobove. Po zadnji tekmi smo se morali kljub porazu hitro pobrati in se pripraviti na petkovo tekmo. Zavedamo se, da je pred nami še dolga sezona in je vsaka tekma pomembna. Osebno se tega srečanja zelo veselim, saj sem v Dobovi preživel dve dobri sezoni. Upam, da bomo odigrali dobro tekmo, saj smo že pokazali, da znamo in da se bomo domov vrnili z dvema točkama."

Sobota, 23. septembra, 18.00:
RK GORENJE VELENJE - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Tarik Velić, rokometaš RK Gorenje Velenje
"Po dveh uvodnih zmagah smo zelo motivirani za nadaljevanje zmagovalnega niza. Zavedamo se, da je ekipa Sviša kvalitetna, kar je pokazal na prvih dveh tekmah, ko je v gosteh presenetila Ribnico in doma proti Celju iztržila točko. Ne smemo jih podcenjevati, zato se na tekmo maksimalno pripravljamo. Vem pa, da če bomo odigrali našo najboljšo igro, menim, da ne bi smeli imeti večjih problemov."

David Pekeč, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Po dveh dobrih predstavah se odpravljamo na težko gostovanje v Velenje. Naš cilj je prenesti zbranost in energijo s prejšnjih tekem, ter se z ekipno igro prikazati v čim boljši luči tudi proti Velenju. Prav tako vabim vse navijače, da nas pridete podpreti v čim večjem številu."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MRK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nas bo to zelo zahtevna tekma po zadnjem porazu v ligi prvakov proti Portu, predvsem iz psihološkega vidika. Vsi moramo maksimalno odreagirati od prve minute. Enostavno moramo pokazati da ta ekipa ima kvaliteto, seveda spoštujemo nasprotnika, ampak gledamo samo nase. Moramo se čimprej vrnit na zmagovalno pot, kar se od nas tudi pričakuje."

Miha Tomšič, rokometaš MRK Ljubljana:
"Na Štajersko gremo vedno polno motivirani, saj vsi vemo zakaj. Vzdušje v ekipi je super in  nadejamo se ene borbene predstave in novih izkušenj. Se pa vsaka tekma začne z neodločenim izidom."

Ob 19.00:
RD URBANSCAPE LOKA - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Feliks Strehar, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto nas čaka prva domača tekma v tej sezoni. Pomerili se bomo z okrepljeno ekipo Slovana, proti kateri smo se pomerili že na memorialu. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Verjamem, da lahko z borbeno igro v obramb ter hitro in natančno igro v napadu pridemo do ugodnega rezultata. Vabim vse navijače, da nam pomagajo do prve letošnje zmage v tej sezoni."

Izidor Budja, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Pričakovanja so nedvomno zmaga, vendar to bomo dosegli samo s hitro igro in preprečevanjem nasprotnikovih lahkih zadetkov."

RK SLOVENJ GRADEC - ŠRD ŠKOFLJICA

IZJAVI PRED TEKMO

Vid Levc, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V soboto nas čaka nova težka tekma proti novincu v Ligi NLB. Nasprotnika še ne poznamo prav dobro, vsekakor pa se bomo na njih pripravili z video analizo preteklih tekem. Z ekipo bomo naredili vse, da zmaga ostane doma!"

Žiga Regner, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Kljub zmagi ostajamo na realnih tleh, saj je vsaka tekma poglavje zase. Domačini iz Slovenj Gradca so doma praktično zmeraj favoriti, saj igrajo pred izjemno publiko, a vseeno gremo na gostovanje z optimizmom in željo po zmagi. Vzdušje v naši ekipi ostaja na najvišjem nivoju, dali bomo vse od sebe."

RD RIKO RIBNICA - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Uroš Knavs, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Po sobotni zmagi, vendar neprepričljivi igri, nas v naslednjem krogu čaka ekipa Kopra. Želimo si popraviti vtis iz prvih dveh tekem in dvigniti nivo naše igre. Naredili bomo vse, da točki ostaneta v Ribnici."

Andraž Makuc, rokometaš RD Koper: 
"V soboto se odpravljamo na zahtevno gostovanje v Ribnico. Zavedamo se njihovih kvalitet in da bodo na tekmi odločale malenkosti. Naš cilj je dvigniti formo in zmanjšati napake, ki so se pojavile na prvih dveh tekmah. Nadejam se, da bomo v soboto spremljali dober rokomet in se vrnili z novima paroma točk v Koper."

Ob 20.00:
MRK KRKA - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Gašper Horvat, rokometaš MRK Krka:
"Rokometaši Ormoža po mojem mnenju veljajo za eno bolj nepredvidljivih ekip v celotni ligi, kar so dokazali v prvih dveh krogih z dvema zmagama. Imajo odličnega trenerja in veliko izkušenih igralcev v kombinaciji z mladimi igralci. Tekmo moramo vzeti maksimalno resno in skoncentrirano od prve minute, da se lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Ključna stvar na tekmi bo trdna obramba in potrpežljivost v napadu. Povabil bi čim več navijačev, da pridejo na zanimiv rokometni večer in nas podprejo v čim večjem številu ter nam pomagajo do novega para točk, mi pa obljubljamo, da bomo dali vse od sebe."

Silvo Kirič, pomočnik trenerja RK Jeruzalem Ormož:
"Na derbi na Dolenjsko odhajamo v želji po novi dobri predstavi. Nad domačo ekipo bo breme potrebne zmage, sami pa imamo ekipo, ki lahko ob pravem dnevu točke odnese tudi iz Marofa. Osnova bo čvrsta igra v obrambi, če pa znova svoje dodajo še naši vratarji pa je res vse mogoče. Ekipi se je za nekaj minut igre v 2. krogu že priključil Anže Blagotinšek. Proti Krki lahko računamo še na večjo njegovo minutažo, kar je pomemben podatek predvsem za našo obrambo. Pri Krki so sestavili odlično ekipo, kjer je prvi strelec visoki Ormožan Gašper Horvat. V golu Krke je tudi letos lani najboljši golman lige Jure Blaževič. Od doma vzgojenih igralcev so iz tujine vrnili Leona Raša ter Aljaža Lavriča. Tudi tujci imajo pri Krki pomembno vlogo, predvsem na poziciji desnega zunanjega odlično igra Veljko Stanojević. Vse niti igre pri Novomeščanih v napadu vleče Tilen Kukman, tudi tukaj bo potrebno biti zelo pazljiv. Recept za zmago nad Krko bo enak kot je bil na pokalnem Final 4 v Ormožu, ko smo nasprotnika premagali. Recept pa naj ostane v naši slačilnici, ga ne želimo javno odkrivati. Skratka se zelo veselimo sobotne tekme, ki bo tudi kot se za derbi kroga spodobi prenašana po Sportklubu ob 20.00 uri. Za takšne tekme živimo in treniramo. Zmaga nas ohranja pri vrhu Lige NLB".