2. 2. 2023

Na sporedu prvi februarski obračuni Lige NLB

Prihajajoči konec tedna se bodo na slovenskih rokometnih parketih odvili dvoboji 14. kroga Lige NLB.

Prenose tekem v živo si lahko privrženci Lige NLB ogledate na YouTube kanalu RZS TV. Obračun med Rikom Ribnico in Gorenjem Velenjem si bo v neposrednem prenosu moč ogledati tudi na kanalih Sportkluba.

LIGA NLB, 14. KROG

Petek, 3. februarja, ob 19.00:

RK TRIMO TREBNJE : RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO:

Miodrag Ćorsović, RK Trimo Trebnje
"V drugi del sezone bomo vstopili maksimalno angažirani in fokusirani. Zavedamo se, da so prve tekme po dolgih premorih ene izmed težjih, zato smo januar zelo dobro izkoristili za priprave. Na njih smo se temeljito pripravili na tekmo z Dobovčani, na nas pa je, da se v petek borimo do zadnje sekunde ter da v novem letu osvojimo prvo zmago."

Klemen Mlakar, rokometaš RK Dobova:
"V petek nas čaka eno najzahtevnejših gostovanj v tej sezoni. Trimo Trebnje letos cilja na naslov državnega prvaka, ampak  tudi mi imamo svoje cilje. Skozi pripravljalno obdobje smo se dobro pripravljali, naredili nekaj zamenjav v igralskem ter trenerskem kadru. V Trebnje gremo brez bele zastave in po dve točki!"

Sobota, 4. februarja, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nas bo vsaka tekma velikega pomena. Zavedamo se, kaj si želimo doseči v tej sezoni, zato se moramo že v soboto maksimalno potruditi. Vabimo vas, da nas že na prvi tekmi bučno podprete."

Klemen Matko, rokometaš MRK Krka:
"Po zimskih pripravah, kjer smo se bolj posvetili kondiciji in uigravanju, nas v soboto čaka prva gostujoča tekma v drugem delu. Na tekmeca se maksimalno pripravljamo, da pokažemo svoj maksimum in upamo, da nas bo to privedlo do čim bolj ugodnejšega rezultata."

RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO:

Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V soboto nas čaka pomembna tekma. Če želimo ostati v stiku z vrhom moramo zmagati ne glede na vse. To bo zelo težko, vendar igramo pred domačo publiko in nam lahko uspe, ampak le s kolektivno igro v obrambi in napadu. Pričakujem zanimivo tekmo in upam na najboljše."

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Po daljšem premoru nas čaka zahtevno gostovanje v Ribnici. Vemo, da so Ribničani zelo zahteven tekmec, še posebej v domači dvorani. Kljub njihovemu spodrsljaju v preteklem vikendu, tekmeca  ne smemo niti malo podcenjevati. Moramo dati svoj maksimum in se dobro pripraviti na tekmo, se domov vrnemo z dvema točkama, kar nam v preteklih sezonah Ribničani niso dovolili."

RD URBANSCAPE LOKA : RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Andrej Dolenc, rokometaš RD Urbanscape Loka:
“V soboto nas čaka prva tekma Lige NLB v letu 2023. Po daljšem ligaškem premoru, ki smo ga izkoristili predvsem za dobro pripravo na drugi del sezone, se igralci Urbanscapa Loke veselimo spet tekme, ko gredo stvari za res. K nam prihaja ekipa Slovana, ki velja za mlado in hitro ekipo. Nanje smo se dobro pripravili in zato verjamem, da če bomo nadaljevali s turnirja v Sarajevu, se lahko nadevamo prve zmage v letošnjem letu na domačem terenu. Lepo vabljeni vsi Loški navijači na prvo tekmo drugega dela sezone, da nas podprete in nam pomagate pri osvojitvi zelo pomembnih dveh točk!”

Robert Sanković, rokometaš LL Grosista Slovana:
"V soboto nas čaka pomembna tekma proti Urbanscapu Loki. Ekipa je maksimalno pripravljena, saj smo premor izkoristili za individualni in skupinski napredek. S tekmeci se dobro poznamo in čaka nas 60 minut borbe za točke, saj vemo, da jih ne bo lahko prinesti nazaj v Ljubljano."

ob 19.00:
RK KRŠKO : RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Ale Kukavica, trener RK Krško:
"Pred nami je začetek drugega dela sezone. Priprave smo dobro oddelali in mislim, da smo pripravljeni za borbo na naslednjih trinajstih tekmah. Odigrali smo tri pripravljalne tekme, na katerih smo preizkusili različne postave, s katerimi gremo v boj. Okrepili smo se z dvema igralcema na zunanjih pozicijah. Na levem zunanjem bo konkurenco dvignil Alan Javor, na desnem zunanjem pa Andraž Dragan. V soboto k nam prihaja ekipa Slovenj Gradca, ki jo zelo cenimo, a smo odločni, da točke ostanejo doma, kar bi nam dalo zagona za nadaljevanje sezone."

Žan Šol, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Mislim, da smo korektno oddelali celotno pripravljalno obdobje, kar smo tudi pokazali na zadnji pripravljalni tekmi proti Mariboru. Upam, da bomo tudi v nadaljevanju sezone ostali zdravi in igrali na visoki ravni."

RK MARIBOR BRANIK : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Tadej Sok, rokometaš RK Maribor Branik:
"Pred nami je prva uradna tekma v letu 2023. Priprave smo dobro izkoristili. Nismo se ozirali na težave, ki jih imamo. Zadnji teden smo se zavzeto pripravljali na sosedski obračun z Ormožem. Pričakujem dobro in napeto tekmo, najbolj pomembno bo, da ne bomo delali preveč napak in da se bomo držali dogovorov. Vse navijače vabim v dvorano Tabor, saj bomo potrebovali vašo podporo."

Aljoša Munda, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Sosedski dvoboji so vedno nekaj posebnega, ta ne bo nič drugačen. Obe ekipi po osvojenih točkah nista v zadovoljivem položaju in oboje nas čaka boj za obstanek v Ligi NLB. Zavedamo se težavnosti derbija in vemo, da gre za velik vložek. Na takšnih tekmah ni favoritov. Pred nami je zanimiva tekma, na kateri bodo točke štele dvojno. Želimo si lepega števila naših navijačev in pravega rokometnega vzdušja."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Matevž Tekavčič, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Pred nami je zelo težka tekma, ki jo bomo poizkusili obrniti v našo prid, saj imamo prednost domačega igrišča. Mislim, da nas čaka zelo napet boj. Nimamo kaj izgubiti in gremo sproščeno v tekmo. Ponovno se nam obeta zelo gledljiva tekma, zato vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti, ker je z njimi veliko lažje."

Jaka Moljk, rokometaš RD Koper:
“V soboto nas čaka prva tekma v drugem delu sezone, ki smo jo že nestrpno pričakovali. SVIŠ je dokaj mlada ekipa, ki je v prejšnjem kolu dokazala, da je ne gre nikakor podcenjevati. Igrajo hiter rokomet in znajo kaznovati tekmečeve napake. Vloga favorita pripada nam, vendar bomo to morali dokazati na igrišču. Dobro smo se pripravili na njihovo igro in verjamem, da bomo z borbenim in maksimalno resnim pristopom dve točki pripeljali v Koper.”
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 13 12 0 1 24
2 RK TRIMO TREBNJE 13 11 0 2 22
3 RK GORENJE VELENJE 12 10 1 1 21
4 RD RIKO RIBNICA 13 8 1 4 17
5 MRK KRKA 13 8 0 5 16
6 RK SLOVENJ GRADEC 13 6 2 5 14
7 RD KOPER 13 6 1 6 13
8 RK JERUZALEM ORMOŽ 13 4 2 7 10
9 RD URBANSCAPE LOKA 12 3 3 6 9
10 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 13 2 5 6 9
11 RK DOBOVA 13 3 1 9 7
12 RD LL GROSIST SLOVAN 13 2 2 9 6
13 RK MARIBOR BRANIK 13 2 2 9 6
14 ROKOMETNI KLUB KRŠKO 13 2 2 9 6