4. 2. 2023

Krimovke na Norveškem proti Kristiansandu

Rokometašice Krima Mercatorja pred zadnjima tekmama v skupinskem delu lige prvakinj niso v najboljšem položaju, še vedno pa imajo možnosti, da se prebijejo med prvih šest. Danes ob 18.00 bodo gostovale v norveškem Kristiansandu, po obračunu z evropskimi prvakinjami v letih 2021 in 2022 pa se bodo 12. februarja doma pomerile še z Bukarešto.

Ljubljanska ekipa se bo na zadnjih dveh tekmah pomerila z vodilnima ekipama v skupini A. Bukarešta je na dosedanjih dvanajstih tekmah zbrala 21, Vipers Kristiansand 19, Odense 14, Ferencvaros in Brest po 11, Bietigheim in Krim Mercator po deset, Banik Most pa je brez točk.

Rokometašice iz Bukarešte in Kristiansanda so se že uvrstile v četrtfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa nato čakajo tekme za preboj med osem s tekmicami iz skupine B.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića bodo v naslednjih desetih dneh z velikim zanimanjem pogledovale tudi proti obračunom Ferencvarosa, Metza in Bietigheima. Madžarska in francoska ekipa imata točko več od slovenske, nemška pa enako število točk, a boljšo razliko v golih. Pri Bietigheimu trenutno znaša +27, pri Krimu pa -3. Oba njuna medsebojna dvoboja sta se končala z razliko sedmih golov, Krim je v Nemčiji izgubil s 23:30, v Ljubljani pa zmagal s 35:28.

Pred ljubljansko zasedbo je v soboto izjemno zahtevna tekma. Na dosedanjih desetih medsebojnih je Vipers premagala le v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalk leta 2016, na vseh devetih tekmah v ligi prvakinj pa je ostala praznih rok. Na njunem prvem medsebojnem dvoboju v tej sezoni je v slovenski prestolnici klonila z 21:27.

Krim tokrat ne bo mogel računati na Francozinjo Allison Pineau in Čehinjo Saro Kovarovo. Za francosko specialistko za igro v obrambi je sezona po nedavni operaciji hernije diska v Parizu praktično že končana, druga pa bo vsaj še mesec dni izven tekmovalnega pogona.

Ljubljanske rokometašice bodo imele v primeru poraza v Skandinaviji "popravni izpit" 12. februarja. Ta dan bodo ob 14. uri v Areni Stožice gostile v tej sezoni izjemno prepričljive igralke iz romunske prestolnice, kjer od leta 2018 igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie.