24. 2. 2023

V Izoli odločilna kvalifikacijska tekma za modro skupino 1. ŽRL

To soboto nas v Izoli čaka povratna tekma kvalifikacij za modro skupino med Trgom ABC Izolo in Ljubljano. Rokometašice iz prestolnice se na Obalo odpravljajo s prednostjo treh golov s prve tekme.

Še pred reprezentančno akcijo ženske izbrane vrste bo v 1. ženski rokometni ligi na sporedu odločilni obračun kvalifikacij, ki ne bo odločal le o potniku v četrtfinale te sezone temveč tudi o uvrstitvi v modro skupino 1. ŽRL za sezono 2023/24.

V dvorani Kraška si bosta nasproti stali zasedbi Trga ABC Izole in Ljubljane, ki sta se na prvi kvalifikacijski tekmi v Stožicah pomerili minulo soboto. V prestolnici so bile po napeti in izenačeni tekmi v končnici uspešnejše gostiteljice, ki bodo v odločilnih 60 minut vstopile z zalogo treh zadetkov.

Dvoboj si boste lahko ljubitelji ženskega rokometa ogledali na uradnem YouTube kanalu RZS TV.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE ZA MODRO SKUPINO

Sobota, 25. februarja, ob 18.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA - RK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Tinkara Marinšek, rokometašice Trga ABC Izole
"V soboto nas čaka tekma, ki bo odločala  o obstanku v modri skupini. Zato se bomo potrudile dati vse od sebe, da zmaga z več kot štirimi zadetki ostane doma. Kljub veliko tehničnim napakam, ki smo jih napravile v gosteh se bomo potrudile da tega ne ponovimo. Za dobro vzdušje bi nam veliko pomenila podpora tudi iz tribune."

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke RK Ljubljana: 
"Na domači tekmi so dekleta sebi in drugim dokazala, da se lahko kosajo tudi z izkušenejšimi nasprotnicami in s takšno miselnostjo gremo tudi v Izolo. Že prva tekma je bila zelo izenačena in isto pričakujemo tudi tokrat. Verjamem, da bosta obe ekipi prikazali dober rokomet v super vzdušju dvorane Kraška, zmaga naj boljši"

Rezultat prve tekme

Sobota, 18. februarja:
RK LJUBLJANA - ŽRK TRGO ABC IZOLA 30:27 (15:15)
VEČ O TEKMI