26. 2. 2023

Celjanom še drugi derbi z Velenjčani v sezoni

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so niz zmag nadaljevali tudi na derbiju, z rezultatom 28:22 so bili boljši od Gorenja Velenja.

V derbiju dveh ekip pri vrhu prvenstvene lestvice so bili uspešnejši Celjani, ki so prišli do 15. zmage v sezoni in skočili na prvo mesto z dvema točkama več od trebanjskega Trima. Velenjčani so doživeli svoj drugi poraz in so tako tretji s točko manj od Trebnjega.

LIGA NLB, 16. KROG

Nedelja, 26. februarja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 28:22 (13:11)
Ivanković 7, Mazej 6; Šiško, Sokolič (1) in Tajnik po 4.

V 16. kroge Lige NLB sta se pred 1500 gledalci znova srečala velika rivala iz Celja in Velenja, ki sta bila pred obračunom na lestvici oddaljena zgolj za točko.
Vse do 22. minute so lahko gledalci v dvorani Zlatorog spremljali izenačen obračun, saj nobeni niso povedli za več kot en gol, moštvi pa sta si prednost izmenjavali. Nekoliko več so vodili gostje iz Velenja, ki so izjemoma tik ob začetku dvoboja na hitro povedli z dvema goloma prednosti, ko je Matic Verdinek zadel za 3:1.
Na veselje domačih navijačev so nato Celjani po golu Tadeja Mazeja prvič povedli z dvema goloma prednosti (10:8). To prednost so domačini zadržali do glavnega odmora, a so sicer vmes do konca prvega dela rokometaši iz knežjega mesta povedli tudi za tri gole.
A po odigrani minuti v drugem polčasu so Velenjčani izidi znova poravnali, ko je za 13:13 zadel Domen Tajnik. Kmalu so se po odmoru zbrali tudi Celjani, ki so v nadaljevanju spet prišli do prednosti dveh zadetkov (15:13). Še enkrat več so se gostje iz Velenja vrnili v tekmo pri izidu 15:15. V nadaljevanju se je tekma tudi zaiskrila, sodnika pa sta imela veliko dela.
Podobno kot na prvi tekmi v sezoni so tudi tokrat Celjani v drugem polčasu zaigrali bolje. Dobrih deset minut pred koncem je Patrik Martinović zadel za 23:18 in glavni trener Velenja Zoran Jovičič je moral vzeti minuto odmora. Tudi po njej se bistveno ni spremenilo, saj so celjski rokometaši še povečali prednost, tudi po zaslugi vratarja Yassina Belkaieda, in tekmo varno pripeljali do konca.
V celjski zasedbi je bil s sedmimi zadetki najboljši Ante Ivanković, šest jih je dodal Tadej Mazej. Pri Velenju so štiri gole dosegli Peter Šiško, Tilen Sokolič in Tajnik.
V naslednjem krogu bodo Celjani gostovali na obali pri Kopru, Velenjčane pa doma čaka obračun s Slovenj Gradcem.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Mlakar, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Čestitke fantom za današnjo borbo. Bili smo pravi od prve do zadnje minute. Nismo dovolili, da bi padli v igri. Z dobro rotacijo ter večjo željo in borbo pa smo srečanje pripeljali do zaslužene zmage. To sta pomembni dve točki, ki nas vodita do cilja, katerega smo si zastavili pred začetkom sezone."

Matevž Skok, rokometaš Gorenja Velenja:
"Težko karkoli rečem po takšni tekmi. Mislim, da smo imeli veliko težav s koncentracijo. Glave niso bile prave in tudi če bi igrali tri dni danes ne bi zmagali. Sedaj se moramo zbrati in pogledati analizo, ter se pripraviti na pokalno tekmo. Borili smo se, nobenemu od soigralcev nimam kaj zameriti, ampak danes žal ni bil naš dan."