28. 2. 2023

Celjski rokometaši za slovo od lige prvakov gostijo Alborg

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v sredo igrali zadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2022/23. Za slovo od najbolj prestižnega mednarodnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh jih čaka kakovostni Alborg. Slovensko-danski klubski obračun se bo v dvorani Zlatorog pričel ob 18.45.

Za rokometaše iz mesta ob Savinji se je po januarskem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem začel "divji ritem" tekem na mednarodnem in domačem prizorišču. Izbrancem srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića je zmaga nad francoskim Nantesom prinesla nekaj teoretičnih možnosti za preboj na izločilne tekme, po tesnem domačem porazu proti sloviti Barceloni in visokem porazu v Kielu pa so ostali brez želenega šestega mesta v skupini B.

Med temi neusmiljenimi boji z mednarodnimi tekmeci so jih čakali tudi vse bolj zahtevni domači obračuni. Zadnjega so igrali v nedeljo, ko so v Zlatorogu premagali največje domače tekmece iz Velenja. Po petnajsti zmagi so zadržali prvo mesto na lestvici v ligi NLB, pred drugouvrščenimi Trebanjci imajo dve, pred tretjeuvrščenimi Velenjčani pa tri točke prednosti.

"Zavoljo zgoščenega ritma tekem se je v naše vrste prikradla določena utrujenost, a moja ekipa ima veliko srce in tudi tokrat je pokazala, da je na pravi poti," je po nedeljski naporni in izjemno pomembni domači preizkušnji z Gorenjem dejal Toskić.

"Telesno smo zelo dobro pripravljeni, kar smo dokazali že na tekmah v ligi prvakov. Moji varovanci so mladi in jim primanjkuje izkušenj, a dokler se tako borijo, kot so se na nedeljski tekmi, potem nimajo težav," je še dodal celjski trener, ki je takoj po domačem rokometnem posladku začel pripravljati strategijo za zadnjo mednarodno tekmo proti tekmecem iz Hamletove dežele.

"Alborg je vrhunsko moštvo. V svojih vrstah ima izjemne zvezdnike, a naredili bomo vse, da dosežemo zmago. Verjamem, da bodo gledalci spet prišli na svoj račun ter uživali v predstavi, mi bomo gotovo dali vse od sebe," je še na koncu pristavil Toskić.

Iz skupine B sta se v četrtfinale že uvrstila Barcelona in Kielce, Nantes, Alborg, Kiel in Pick Szeged pa so si priigrali kvalifikacijske tekme za nastop med osem. Pari zadnjega kroga so Celje - Alborg, Elverum - Kiel, Pick Szeged - Nantes in Kielce - Barcelona.

V skupini A si je nastop v četrtfinalu zagotovil le PSG, drugi udeleženec pa bo znan po tekmah zadnjega kroga. PSG je zbral 25 točk, Magdeburg in Veszprem po 18, GOG Gudme in Dinamo Bukarešta po 13, Zagreb osem, Wisla Plock sedem, Porto pa pet točk. Pari zadnjega kroga so GOG Gudme - Zagreb, PSG - Veszprem, Porto - Wisla Plock in Magdeburg - Dinamo Bukarešta.