28. 2. 2023

Pregled dogajanja v reprezentančnih selekcijah mlajših starostnih kategorij

Ob zaključku februarja so znova zaživele aktivnosti v reprezentancah mlajših starostnih kategorij, ki se bodo nadaljevale v marcu. Ženski izbrani vrsti mladink in kadetinj sta v reprezentančnem taboru dočakali žreb skupin za poletni tekmovanji na evropskem odru.

Ženska mladinska reprezentanca, ki je v ponedeljek začela s pripravami na Rogli, bo evropsko prvenstvo, ki bo med 8. in 16. julijem potekalo v Litvi, začela v skupini z Estonijo, Litvo ter Bosno in Hercegovino. Četa Sebastjana Oblaka bo tokratne priprave na Pohorju izkoristila za uigravanje, v petek pa odpotovala v Poreč, kjer jo čakata dva pripravljalna obračuna s Hrvaško. Selektor je na priprave povabil naslednje rokometašice: Dijana Đajić, Saša Posega, Iza Malovrh, Nika Ocepek, Anja Činkole-Črček, Nika Bolčič, Azra Zulić, Nika Dodič, Naja Kokalj, Ema Ašič, Urša Matekovič, Lara Bukovec, Tinkara Kogovšek, Deja Udovč, Nena Černigoj, Lana Strlič, Lara Kolobarič in Žana Cerovak.

Ženska kadetska reprezentanca pod vodstvom Jerneja Rantaha je novico o svojih tekmicah v skupinskem delu evropskega prvenstva v Azerbajdžanu dočakala v pripravljalnem taboru v Ormožu. Kadetinje se bodo avgusta v Bakuju na prvih štirih obračunih pomerile z Litvo, Gruzijo, Bosno in Hercegovino ter domačim Azerbajdžanom. Še pred tem bodo kadetinje Slovenijo zastopale na olimpijskih igrah evropske mladine (OFEM). V kadetsko izbrano vrsto so bile tokrat vpoklicane Manca Krevh, Lana Petek, Tina Stritih, Lara Ermenc, Tea Pogorelc, Tea Meglič, Mateja Tomas, Tinkara Rokavec, Elena Erceg, Tara Štruc, Neža Cvikl, Lana Puncer, Lucija Rozina, Nežka Ocepek, Maša Felluga, Klea Pirtovšek, Vita Ivanović in Katarina Zupan.

V ponedeljek, 6. marca, se bodo v Ormožu zbrali tudi mladinski reprezentanti, ki se poleti odpravljajo na svetovno prvenstvo do 21 let v Grčiji in Nemčiji. Zasedba Saše Prapotnika bo tokratni reprezentančni termin ob treningih izkoristila za piljenje forme na pripravljalnem turnirju v madžarskem Siofoku v konkurenci Madžarske, Portugalske in Španije. Reprezentančni dres bodo marca oblekli Nik Ćirović, Blaž Fergola, Leon Gregorič, Mitja Janc, Vid Kačičnik, Aljaž Levstek, Mark Lipovac, Anej Majcen, Vid Miklavec, Tarik Mlivić, Alexander Perić, Juš Rot, Jaka Soršak, Denis Škrinjar, Aleš Zemljič in Luka Zupančič.

Kadeti, ki igrajo pod taktirko Aleksandra Markla, bodo marca trenirali na Rogli. V petek, 10. marca bodo na pripravljalnem dvoboju gostovali pri avstrijskih vrstnikih. Na priprave so bili povabljeni Alen Begić Zbačnik, Žiga Belej, Nejc Hriberšek, Luka Kačičnik, Lun Ključanin, Vid Kompare, Lucijan Korošec, Tio Malović, Ian Mesarec, Gašper Mihelič, Malik Mlivić, Luka Muhič, Nal Roš Omahen, David Smolič, Mark Šalamon in Lan Šinigoj.

Z Avstrijci se bodo marca pomerili tudi mlajši kadeti, katerih glavni strateg je Jani Klemenčič. Vabilo selektorja so prejeli Denis Atlija, Ahmed Begić, Vanja Dragić, Andraž Goltnik, Rok Gregorič, Matej Haler, Mai Marguč, Matevž Mlakar, Jon Orač Istenič, Tai Ružnić, Luka Sandič, Arne Strehar, Jakob Ščuka, Marko Šiško, Miha Štaleker in Tjaž Štaleker.