27. 4. 2023

Litijanke do prve zmage v končnici, Ljubljančanke do tretje

Zmagovalni ekipi sredinih dvobojev sta zabili po 35 zadetkov. Litija je s 35:30 premagala Trgo ABC Izolo, Ljubljana pa s 35:23 Zvezdo Logatec.

Litijanke so po remiju in porazu na svoji tretji tekmi v končnici 5. - 8. mesta zabeležile še zmago, padla je zasedba Trga ABC Izole, ki je na repu skupine za razvrstitev med petim in osmim mestom.

Za razliko od tekme v Litiji so bile v Logatcu uspešnejše gostje. Ljubljančanke so se z zmago močno približale osvojitvi končnega 9. mesta v 1. ženski rokometni ligi.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Sreda, 26. april:
ŽRD LITIJA - ŽRK TRGO ABC IZOLA 35:30 (17:19)
Bajc 10, Kogovšek 7; Cerovak 9 (3), Treven 6.

Litijanke so po remiju s Ptujčankami in porazu proti Velenjčankam prvo zmago v končnici vpisale proti Izolankam. Pogled na končni rezultat ne pove celotne zgodbe o srečanju v športni dvorani Litija - gostujoča zasedba je bila v rezultatskem stiku z domačinkami vse do zadnjih desetih minut tekme, ob polčasu po je bila celo v vodstvu, ki ga v nadaljevanju ni uspela zadržati.
Gostiteljice so sicer bolje odprle tekmo in že v 11. minuti po zadetku Mance Kogovšek vodile za pet golov, a nato rokometašicam z Obale dovolile, da izid obrnejo v svojo korist. V drugih 30 minutah obračuna smo nato vse do končnice spremljali enakovreden obračun, s serijo zadetkov med 52. in 56. minuto pa si je četa Boštjana Kogovška zagotovila dve točki.
Pri Litiji je z desetimi zadetki strelsko izstopala reprezentantka Špela Bajc, pri Trgu ABC Izola pa z devetimi Laura Cerovak.

IZJAVI PO TEKMI

Špela Bajc, rokometašica ŽRD Litija:
"V tekmo smo vstopile zbrano in borbeno v obrambi kar pa ni bilo videti v nadaljevanju. Ob polčasu smo se zbrale in spet odigrale tako kot znamo."

Nika Vuk, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"Razočarana sem, ker smo se dobro pripravljale na tekmo, v obrambi smo bile premalo agresivne. Mislim, da bi tekmo lahko dosti bolje odigrale. V napadu smo prihajale do lepih priložnosti, ampak jih nismo dobro izkoristile. Premagale smo same sebe zaradi neizkoriščenih priložnosti."


KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sreda, 26. april:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK LJUBLJANA 23:35 (11:17)
Stojanović Železnik in Košir (1) po 5; Jarc in Ocepek (2) po 9.

Ljubljančanke so slavile zmago nad zasedbo Zvezde Logatca, ki jim je v tej sezoni na medsebojnih obračunih povzročala številne preglavice. Za Logatčanke je to tretji poraz v končnici, so pa varovanke Petra Terčiča v času od konca rednega dela tekmovanja zaigrale tudi na zaključnem turnirju Pokala Slovenije.
Ljubljančanke, ki si lahko že v naslednjem krogu proti Piranu zagotovijo na prvo mesto v skupini za razvrstitev med 9. in 12. mesto 1. ženske rokometne lige, so v Logatec prišle motivirane in željne zmage. To so pokazale že v prvem polčasu, ki so ga proti zdesetkani zasedbi gostiteljic dobile za šest zadetkov. V nadaljevanju so svoje vodstvo do zadnjega zvoka sirene celo podvojile in se veselile zmage s 35:23.
Sara Stojanović Železnik in Jana Košir sta za domače dosegli po 5 zadetkov, Ana Jarc in Nika Ocepek pa za gostje po devet.

IZJAVI PO TEKMI

Barbara Brkovič, rokometašice RK Zvezda Logatec: 
"Danes žal nismo prikazale vse borbenosti, ki jo premoremo. Ne smemo biti razočarane, odlično Ljubljano smo letos dvakrat premagale, a tokrat so tudi poškodbe terjale davek. Do konca nas čakajo še tri tekme, v katerih lahko samo uživamo, vrhunec sezone je namreč že za nami."

Matjaž Drolc, pomočnik trenerke RK Ljubljana:
"Glede na to, da smo logaško dvorano že dvakrat zapustili sklonjenih glav je ta rezultat super. Punce so igrale od prve do zadnje minute in prav vsem je potrebno čestitati. Čestitke tudi domačinkam za dobro in pošteno igro, do konca so še tri tekme, seveda ciljamo na tisto deveto mesto."