16. 6. 2023

Združenje 2. lige v prihodnjo sezono z novim predsednikom

Kot zadnje v članskih selekcijah, je v prostorih Rokometne zveze Slovenije zasedalo še Združenje 2. rokometne lige. 

Tekmovanje tretjega ranga moških članskih selekcij bo v tekmovalni sezoni 2023/2024 sestavljalo 7 ekip, že sezono kasneje pa se bo liga prvič nekoliko razširila in končno podobo dobila po dveh sezonah, ko se bo končal proces zmanjševanja Lige NLB in 1. B MRL, posledično pa se bodo vse tri lige uravnotežile po številu članov, s tem pa se bo povečala zanimivost in konkurenčnost slovenskega ligaškega rokometa. 

Združenje je že sedaj potrdilo nekatere spremembe v podporo končnim podobam tekmovanj, saj so že sedaj spremenili tekmovalni sistem v naslednji sezoni, ko se bodo ekipe najprej v ligaškem sistemu pomerila vsaka z vsako na domačem in gostujočem terenu, nato pa bodo odigrale končnico po sistemu 1-4 in 5-8(7). Prve štiri ekipe rednega dela se bodo tako pomerile za prvaka 2. Lige in napredovanje v 1.B ligo, zadnje tri (štiri) pa za končno razvrstitev tekmovanja. S sabo v končnico ne bodo prenašali točk iz rednega dela, temveč bodo glede na uvrstitev v rednem delu, pred začetkom končnice točkovani s 4, 3, 2 oziroma 1 točko (prvi po rednem delu 4 točke, drugi 3, itd.). 

Združenju, ki ga je še zadnjič vodil dosedanji predsednik Dejan Hreščak, predstavnik RK Ajdovščina, ki se je uvrstil v 1. B ligo, so bili prav tako predstavljeni predlogi sprememb aktov RZS, združenje pa je opravilo tudi nove volitve, ko je novi predsednik postal Igor Dražetič, predstavnik RD Alples Železniki. 

Za zaključek sestanka pa so klubi izvedli tudi žreb tekmovanja v novi sezoni, ko bodo pari 1. kroga tekmovanja naslednji. 

2. DRL, 1. KROG, SEZONA 2023/23

30. september:
RK KRONOS - MOŠKI ROKOMETNI KLUB NG                        
RK ARCONT RADGONA - RK SEVNICA                     
RK DRAVA PTUJ - RD ALPLES ŽELEZNIKI   

RK Pomurje bo v prvem krogu prosto, v kolikor se liga pred začetkom tekmovanja ne dopolni še z eno ekipo.