22. 6. 2023

Na Eurofestu v Kopru letos 172 rokometnih ekip

Prihodnji mesec bodo Koper ponovno obiskali mladi rokometaši in rokometašice, kateri se bodo udeležili 29. Eurofesta – Evropskega rokometnega festivala. Ulice Kopra bo med 4. in 9. julijem preplavilo več tisoč mladih udeležencev iz 17 držav Evrope in Azije. 

Na tradicionalnem rokometnem dogodku za mlade se bodo predstavile zasede 14 moških in ženskih slovenskih klubov, pa tudi rokometaši in rokometašice iz Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Češke, Francije, Hrvaške, Italije, Izraela, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Srbije, Slovaške, Švedske in, na veliko veselje organizatorjev, ponovno tudi iz Tajvana.

Tokratna izvedba Eurofesta, ki bo prihodnje leto organiziran že tridesetič, se bo odprla 4. julija, s torkovim spoznavnim večerom, ki se bo odvijal na centralnem prizorišču na Ukmarjevem trgu v Kopru. Prvi predtekmovalni boji bodo sledili že v sredo, 5. julija ter se, ob bogatem spremljevalnem programu, nadaljevali do zaključka festivala.

Koprski organizatorji si, kot vsako leto, tudi letos prizadevajo za "fair play", zdravo tekmovalnost, ter sklepanje novih prijateljstev. Eurofest ni samo športni dogodek, vedno je in bo veliko več kot samo to.